Home » Volwassenen

Agenda: Kom naar de activiteiten

19 jan
Quilten

Rode Kruis Gebouw, Geldermalsen

Lees meer
26 jan
Taalcafé

Rode Kruis Gebouw, Geldermalsen

Lees meer
02 feb
Taalcafé

Rode Kruis Gebouw, Geldermalsen

Lees meer
02 feb
Open eettafel Deil

Dorpshuis ‘t Duifhuis, Deil

Lees meer
02 feb
Quilten

Rode Kruis Gebouw, Geldermalsen

Lees meer
09 feb
Taalcafé

Rode Kruis Gebouw, Geldermalsen

Lees meer
>> Bekijk alle activiteiten

Mantelzorg

Ben jij mantelzorger? Weet dan dat je er niet alleen staat. Welzijn West Betuwe kijkt graag met je mee welke hulp je nodig hebt om de zorg te kunnen blijven dragen. Onze mantelzorgconsulenten zijn je graag van dienst.

>> lees verder 

Vrijwilligersdag West Betuwe
Uitgelicht:

Nationale Vrijwilligersdag in West Betuwe

Laatste nieuws

Annelieke wint!
Vanmiddag hebben Anne en Hetty de hoofdprijs uit het mantelzorg magazine Onzichtbare Helden uitgereikt in Neerijnen.

onzichtbare helden

Wie wint mantelzorg weekend?
De prijswinnaars uit het mantelzorgmagazine Onzichtbare Helden zijn bekend. Slimme sleutelhangers, verwenpakketten voor mantelzorgers maar wie heeft het verwenweekend bij Linge Lodge in Asperen gewonnen? #Lingelodge #mantelzorg #onzichtbarehelden Lees verder –>

onzichtbare helden

Op de mat!
Deze week valt bij bijna alle huishoudens in de gemeente West Betuwe het magazine ‘Onzichtbare helden’ op de mat. Dit magazine van Welzijn West Betuwe gaat over mantelzorgers en staat vol tips voor de omgeving van mantelzorgers.

#WESTBETUWSBEST
Op 7 december is het de Nationale Vrijwilligersdag. De gemeente West Betuwe en Welzijn West Betuwe bedanken op deze dag alle vrijwilligers, dit jaar met een lekkere attentie. Afgelopen maandag zijn er ruim 1500 chocoladerepen uitgedeeld in de gemeente!

Een dijk van een mantelzorger
Wees als Hansje Brinker Het woord ‘mantelzorg’ bestaat niet in andere talen. Niet in het Engels, Duits, Spaans, Arabisch of in het Japans. Maar natuurlijk wordt daar ook zorg aan naasten verleend. Hier is het woord mantelzorg begin jaren zeventig geïntroduceerd door  Johannes Hattinga Verschure, medicus en scheikundige. Het is zo’n mooi Nederlands woord dat op termijn vast internationaal naam gaat maken. Zoals een woord als ‘baas’ dat heeft gedaan, ‘polder’ of het woord ‘dijk’. Dat laatste spreekt in ons Rivierenland natuurlijk meer tot de verbeelding.. Lees verder –>

Hulppunten, voor al je vragen!

Heb je een vraag over financiën, zorg, belasting, administratie of een andere vraag waarbij je hulp kunt gebruiken? Kom dan naar een van onze Hulppunten, de koffie staat klaar!

Onderwerpen van vragen kunnen bijvoorbeeld op het gebied van toeslagen, minimaregelingen, schulden, overzicht bij de administratie en uitkeringen zijn.

>> Meer informatie?