Home » Volwassenen » Vrijwilligers en participatie

Vrijwillige inzet

Wil jij je vrijwillig inzetten, dan kun je als vrijwilliger aan de slag. Vrijwilligerswerk is een zinvolle tijdsbesteding. Iets doen voor een ander of de samenleving geeft een gevoel van waarde en tevredenheid. Het is een manier om nieuwe vaardigheden te leren, waardevolle contacten op te doen en je kansen te vergroten op de arbeidsmarkt. Jouw inzet wordt zeker gewaardeerd. Via onze vacaturebank vind je een actueel aanbod van vrijwilligersvacatures.

Er is vrijwilligerswerk bij organisaties, maar ook individueel.

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk, wat het voor jou kan betekenen en wat het best bij je past, maak dan vrijblijvend een afspraak. Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden.

 

Voor meer informatie:

-
Ineke van Hazendonk
Consulent Vrijwilligers en Participatie

Vrijwillige hulp

Wie zelfstandig woont, heeft af en toe hulp nodig. Soms is deze hulp niet voorhanden, bijvoorbeeld omdat familie ver weg woont. In die gevallen helpt Welzijn West Betuwe om samen een antwoord te zoeken op de hulpvraag. Deze hulpvragen kunnen heel divers zijn; sommigen vinden het zwaar om boodschappen te doen, anderen zoeken iemand die af en toe op de koffie komt of een klusje in huis doet. In veel gevallen kunnen wij met behulp van vrijwilligers deze hulpvragen op lossen.

Wil je een hulpvraag voorleggen, dan kan dat telefonische of per mail. Een medewerker komt dan vaak eerst bij je langs om de vraag helder te krijgen. Tijdens dit gesprek wordt ook gekeken of de oplossing misschien door familie, buren of kennissen geboden kan worden. In een vervolggesprek is het vaak al mogelijk om samen met een vrijwilliger langs te komen. Is er een klik, dan gaat het contact verder.

Vormen van vrijwillige inzet

Klussendienst

Welzijn West Betuwe beschikt over een klussendienst. Deze is bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder, mensen met een beperking en mensen met een smalle beurs. De vrijwilligers van de klussendienst ondersteunen hen bij kleine klusjes in huis als er op dat moment geen familie, vrienden of kennissen kunnen helpen. Het gaat om kleine klusjes, die worden uitgevoerd voor vrijwilligers van Welzijn West Betuwe en binnen 3 uur kunnen worden geklaard. De vrijwilligers nemen zelf het benodigde gereedschap mee. Je betaalt 5 euro per uur aan de vrijwilliger en je betaald de kilometers die de vrijwilliger moet maken.

Bezoekvrijwilliger

Het kan zijn dat je het fijn vind als er iemand bij je langs komt voor een praatje, kopje koffie of om samen iets te ondernemen. Iemand die eens een boodschap voor je doet, of met wie je een stukje kunt wandelen. Welzijn West Betuwe gaat voor je op zoek naar een vrijwilliger.