Home » Volwassenen » Vrijwilligers en participatie

Vrijwillige inzet

Wil jij je als vrijwilliger inzetten, dan kun je in onze gemeente op verschillende plekken aan de slag. Bij een vereniging of initiatief in jouw woonplaats, of juist bij een initiatief dat zich inzet voor iets dat jij belangrijk vindt. Zoek vooral vrijwilligerswerk dat bij jou past: daar krijg je energie van. Vrijwilligerswerk is meer dan alleen een zinvolle tijdsbesteding. Iets doen voor een ander of voor de samenleving geeft je een gevoel van waarde en tevredenheid. Daarbij is het een manier om nieuwe vaardigheden te leren, waardevolle contacten op te doen en je kansen te vergroten op de arbeidsmarkt. Jouw inzet wordt zeker gewaardeerd. Via onze vacaturebank vind je een actueel aanbod van vrijwilligersvacatures.

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk, wat het voor jou kan betekenen en wat het best bij je past, maak dan een afspraak. Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Vrijwilligersacademie West Betuwe

Trainingen en cursussen van Welzijn West Betuwe zijn ondergebracht in de Vrijwilligersacademie West Betuwe, in samenwerking met de gemeente West Betuwe. Het aanbod van de Vrijwilligersacademie West Betuwe is samengesteld op basis van de behoeftes die zijn opgehaald bij vrijwilligersorganisaties op het gebied van sport, cultuur, zorg en welzijn. Kijk hier voor het programma.

Inwonersinitiatieven

Voor de leefbaarheid van kernen zijn inwonersinitiatieven erg belangrijk. Heb jij zelf een goed idee voor jouw omgeving dan kunnen de medewerkers en vrijwilligers van Welzijn West Betuwe hierbij helpen. Bijvoorbeeld door samen een plan van aanpak te maken, te zoeken naar financiering en samenwerkingspartners of het aanvragen van vergunningen. Neem voor al je plannen, ideeën of wensen contact op. Ook hebben wij de leefbaarheidsbokaal opgericht voor mooie initiatieven in de gemeente.

Vrijwilligersverzekering

Woon jij in West Betuwe en doe je vrijwilligerswerk? Dan heeft de gemeente West Betuwe een vrijwilligersverzekering voor je afgesloten. Het maakt niet uit voor welke organisatie je werkt, welke werkzaamheden je doet of hoeveel uren je besteedt. Ook mantelzorgactiviteiten vallen onder deze verzekering. Kijk hier voor meer info over dekking en voorwaarden.

Vertrouwenspersoon

Welzijn West Betuwe heeft twee gecertificeerde vertrouwenspersonen. De inzet hiervan is gratis voor vrijwilligers(organisaties) en verenigingen uit West Betuwe.

Voor meer informatie:

Secretaris bij stichting Liniewacht
Welzijn West Betuwe
Algemeen

Heb je een vraag, neem dan contact op met de sociaal werker in jouw kern. Zij weten wie je verder kan helpen.