Home » Senioren

Agenda: Wat is er allemaal te doen

20 jan
Gym Ophemert

Huis op Hemert, Ophemert

Lees meer
20 jan
Yoga Geldermalsen

Rode Kruis Gebouw, Geldermalsen

Lees meer
20 jan
Yoga Geldermalsen

Rode Kruis Gebouw, Geldermalsen

Lees meer
20 jan
Restaurette “Kom d’r in”

Huis op Hemert, Ophemert

Lees meer
20 jan
Koersbal Geldermalsen

Rode Kruis Gebouw, Geldermalsen

Lees meer
21 jan
Gym Geldermalsen

Rode Kruis Gebouw, Geldermalsen

Lees meer
>> Bekijk alle activiteiten

Mantelzorg

Ben jij mantelzorger? Weet dan dat je er niet alleen staat. Welzijn West Betuwe kijkt graag met je mee welke hulp je nodig hebt om de zorg te kunnen blijven dragen. Onze mantelzorgconsulenten zijn u graag van dienst.

>> Mantelzorg

Uitgelicht:

Hulppunt Asperen

Laatste nieuws

onzichtbare helden

Wie wint mantelzorg weekend?
De prijswinnaars uit het mantelzorgmagazine Onzichtbare Helden zijn bekend. Slimme sleutelhangers, verwenpakketten voor mantelzorgers maar wie heeft het verwenweekend bij Linge Lodge in Asperen gewonnen? #Lingelodge #mantelzorg #onzichtbarehelden Lees verder –>

Kerstpakket Nationaal Ouderfonds
Een gezellig praatje aan de deur, een vrolijke box met iets om te doen, van te genieten en om te delen. Deze week bezorgen medewerkers van Welzijn West Betuwe kerstboxen van Het Nationaal Ouderenfonds.

onzichtbare helden

Op de mat!
Deze week valt bij bijna alle huishoudens in de gemeente West Betuwe het magazine ‘Onzichtbare helden’ op de mat. Dit magazine van Welzijn West Betuwe gaat over mantelzorgers en staat vol tips voor de omgeving van mantelzorgers.

#WESTBETUWSBEST
Op 7 december is het de Nationale Vrijwilligersdag. De gemeente West Betuwe en Welzijn West Betuwe bedanken op deze dag alle vrijwilligers, dit jaar met een lekkere attentie. Afgelopen maandag zijn er ruim 1500 chocoladerepen uitgedeeld in de gemeente!

Een dijk van een mantelzorger
Wees als Hansje Brinker Het woord ‘mantelzorg’ bestaat niet in andere talen. Niet in het Engels, Duits, Spaans, Arabisch of in het Japans. Maar natuurlijk wordt daar ook zorg aan naasten verleend. Hier is het woord mantelzorg begin jaren zeventig geïntroduceerd door  Johannes Hattinga Verschure, medicus en scheikundige. Het is zo’n mooi Nederlands woord dat op termijn vast internationaal naam gaat maken. Zoals een woord als ‘baas’ dat heeft gedaan, ‘polder’ of het woord ‘dijk’. Dat laatste spreekt in ons Rivierenland natuurlijk meer tot de verbeelding.. Lees verder –>

Kunstgoed in West Betuwe

Om langer thuis te kunnen blijven wonen is het voor ouderen van belang dat ze over een ondersteunend netwerk beschikken, actief blijven en er in hun lokale omgeving genoeg te doen is om niet te vereenzamen. Meedoen aan culturele activiteiten draagt hieraan bij.

Meer informatie over kunst en cultuur voor ouderen?