Home » Volwassenen » Kunst en cultuur

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur is onmisbaar voor de vorming van jonge mensen tot kritische volwassenen. Literatuur, muziek, theater, media, beeldende kunst of erfgoed zijn niet alleen leuk. Het zorgt voor historisch besef en daagt je uit om een creatieve, onderzoekende houding te blijven ontwikkelen.

Dit kan door actief deel te nemen aan kunstzinnige activiteiten, maar ook door in er op uit te gaan naar een mooie theatervoorstelling, een expositie of de molen om de hoek te gaan bezichtigen.

Trainingsaanbod

Vanuit Welzijn West Betuwe worden er elk jaar diverse workshops aangeboden ter ondersteuning van vrijwilligers of vrijwilligersorganisaties. Tijdens de workshopladder worden verschillende actuele onderwerpen behandeld. Daarnaast wordt er ook ingestoken op cursussen die direct in de praktijk kunnen worden gebracht, zoals, Instagram voor je vrijwilligersorganisaties of bv Hoe werkt een AED.

Waar liggen jouw behoeftes aan scholing? Laat het ons weten en wij gaan kijken of we een workshop kunnen organiseren.

Online is er ook een vracht aan gratis online cursussen te vinden. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet…Klik hier

Burgerinitiatieven

Heb je een idee om jouw omgeving nog gezelliger of beter te maken? Of misschien heb je wel een plan om jouw dorp nog leuker te maken voor jongeren? Je kunt dan een burgerinitiatief starten. Denk voordat je start met een burgerinitiatief alvast na over de onderstaande punten:

  • Zorg dat je met meerder mensen zijn het initiatief trekt.
  • Zorg dat alle betrokkenen belang hebben bij het project. Dan is de motivatie het grootst.
  • Initiatiefnemers die bekend zijn binnen de doelgroep of het gebied krijgen vaak meer voor elkaar.
  • Een lokaal netwerk is belangrijk.

Welzijn West Betuwe ondersteunt bij dergelijke ideeën of initiatieven vanuit de samenleving. Wil je meer informatie over het starten van een burgerinitiatief of wil je ondersteuning bij een burgerinitiatief?

Voor meer informatie:

Linda Maaskant
Projectleider / Cultuurmakelaar