Home » Volwassenen » Hulp en ondersteuning

Samen sta je sterker

Zo nu en dan kun je wel wat hulp gebruiken. Het kan zijn dat je het fijn vindt als er iemand thuis een paar klusjes doet, helpt bij het indelen van je dag, mee gaat naar de arts of jou helpt bij het doen van de boodschappen. Misschien zoek je wel iemand die zo nu en dan een kopje koffie komt drinken of jouw administratie op orde kan brengen. In veel gevallen kan Welzijn West Betuwe met behulp van vrijwilligers jou helpen bij dit soort vragen.

Hulp bij de administratie

Een goede administratie thuis is belangrijk, het geeft rust en overzicht. Vind jij het lastig om een goed georganiseerde administratie op te zetten of bij te houden, dan bieden de vrijwilligers van Welzijn West Betuwe jou graag hulp. Je kunt langskomen op een hulppunt en dan maken we een plan. De ondersteuning is er ook voor het invullen van formulieren of het aanvragen van voorzieningen en toeslagen waar jij mogelijk recht op hebt. De vrijwilligers van Welzijn West Betuwe bieden bijvoorbeeld hulp bij:

  • het aanbrengen van structuur bij inkomsten en uitgaven
  • algemene voorlichting over (financiële) voorzieningen
  • kwijtschelding van gemeentelijke heffingen
  • aanvragen van uitkeringen
  • uitleg geven over brieven van officiële instanties
  • ondersteunen van bellen met instanties n.a.v. brieven/formulieren
  • DigiD aanvragen

Voedselbank

Welzijn West Betuwe heeft in de Pluk in Geldermalsen een uitgiftepunt van Voedselbank Rivierenland. Een voedselpakket is bedoeld als tijdelijke noodhulp aan mensen die financieel niet rond kunnen komen. Kijk hier voor de criteria.

Sam&

In de gemeente West Betuwe zijn een Jeugdfonds sport & cultuur, een Jeugdzwemfonds, Stichting Leergeld en nog andere minimaregelingen actief. Deze fondsen maken het mogelijk dat ook kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen bijvoorbeeld kunnen sporten bij een vereniging, mee kunnen naar schoolreisjes of een verjaardagscadeau krijgen. >> Meer informatie

Steunouder West Betuwe

Opvoeden is niet altijd makkelijk. Wanneer thuis stressvolle situaties zijn dan kan het helpen wanneer kinderen af en toe een dagdeel bij een ander gezin kunnen spelen. http://welzijnwestbetuwe.nl/steunouder

Ouder Kind Café West Betuwe

Heb je jonge kinderen tussen de 0-4 jaar en wil je samen leuke dingen doen, nieuwe mensen leren kennen en opvoedtips delen met andere ouders? Kom dan naar het Ouder Kind café! Wij zorgen voor koffie, thee en speelgoed. Deelname is gratis. De Ouder Kind Cafes zijn in Geldermalsen, Herwijnen en Waardenburg. Waar en wanneer? Klik hier

 

 

Nieuw in West Betuwe?

Voor deze nieuwkomers in West Betuwe bieden wij extra ondersteuning. Naast aandacht voor begeleiding, integratie en taal worden verbindingen gelegd  naar onderwijs, arbeid, gezondheid, sport en welzijn.

Taalcafé

Spreek je de Nederlandse taal nog niet voldoende. Kom dan eens langs in het Taalcafe. Elke dinsdagochtend ben je welkom in het taalcafé van Welzijn West Betuwe. Dit is speciaal voor mensen die uit een ander land komen en de taal nog niet zo goed spreken. Het taalcafé is een prettige manier om de Nederlandse taal beter te leren spreken én begrijpen. Klik hier voor de website van het Taalcafé.

Contact

Secretaris bij stichting Liniewacht
Welzijn West Betuwe
Algemeen

Heb je een vraag, neem dan contact op met de sociaal werker in jouw kern. Zij weten wie je verder kan helpen.