Home » Senioren » Hulp en ondersteuning

Ouder worden

Bij Welzijn West Betuwe hebben we ervaring met ouder worden. De grote thema’s zijn hierbij: zorg, welzijn en wonen. We luisteren naar je, denken mee, verstrekken informatie en geven advies wanneer je daar om vraagt. Bij alles kijken we naar jouw mogelijkheden: wat kan wel en waar word je zelf blij van. Het is voor ons belangrijk dat jij zelf regie kunt houden over je leven. Je kunt bij ons terecht voor vragen over zelfstandig wonen, gemeentelijke regelingen, actuele projecten maar ook met vragen over hoe om te gaan met een diagnose als dementie.

Regelmatig zijn er interessante en leuke activiteiten en bijeenkomsten: zie agenda!

Preventief huisbezoek

We horen graag van jou wat jij belangrijk vindt in het leven en bij het ouder worden. We leren jou en andere 75-plussers graag kennen. Wat hebben jullie nodig? Kunnen wij jullie van informatie en advies voorzien? We nodigen dan ook iedereen die 75 jaar wordt uit voor een preventief huisbezoek. Het huisbezoek heeft als doel signalen op te vangen van thema’s die spelen bij het ouder worden en zelfstandig thuis blijven wonen. Samen met jou willen we praten en nadenken over later. Je krijgt bezoek van een (vrijwillige) ouderenadviseur die jou informeert, adviseert en/of activeert.

Praktische hulp

Gezonde maaltijd

Iedereen weet dat een gezonde maaltijd belangrijk is. Toch valt het niet altijd mee om iedere dag weer iets voor jezelf of voor elkaar te bereiden. Soms lukt het koken zelf niet meer en soms is het fijner om die energie aan iets anders te kunnen besteden. Bij Welzijn West Betuwe hebben we twee services. De koel-vers-maaltijden en de dagelijkse warm thuisbezorgde maaltijden van Tafeltje Dekje.

Klussendienst

De klussendienst is bedoeld voor mensen van 65 jaar en ouder, mensen met een beperking en mensen met een minima. De vrijwilligers van de klussendienst kunnen ondersteunen bij kleine klusjes (m.u.v. tuinonderhoud) als er op dat moment geen familie, vrienden of kennissen kunnen helpen.

Koppeling vrijwilligers

De 1:1 vrijwilligers van Welzijn West Betuwe worden ingezet op verschillende terreinen. Een kopje koffie met iemand drinken, helpen het netwerk te vergroten, samen een blokje om of gewoon luisteren en kletsen.

Hulppunten West Betuwe

Een goede administratie thuis is belangrijk: het geeft rust en overzicht. Vind jij het lastig om een goed georganiseerde administratie op te zetten of bij te houden, dan bieden de vrijwilligers van Welzijn West Betuwe graag hulp. Welzijn West Betuwe heeft hiervoor zogenaamde Hulppunten in het leven geroepen. Iedereen is welkom met vragen, bijvoorbeeld op het gebied van toeslagen, minimaregelingen, vrijwilligerswerk, schulden, overzicht bij de administratie en uitkeringen. Kijk hier voor meer informatie en data.

Belastingaangifte

Welzijn West Betuwe organiseert met behulp van de belastingconsulenten van de ouderenbonden PCOB/KBO en vrijwilligers uit Heukelum jaarlijks de mogelijkheid om de belastingaangifte te verzorgen voor kwetsbaren en mensen van 65 jaar en ouder. Deze belastingservice is bedoeld voor eenvoudige aangiften en wordt jaarlijks aangeboden in Geldermalsen en Heukelum. Kijk in de agenda voor de data.

 

 

Contact

Secretaris bij stichting Liniewacht
Welzijn West Betuwe
Algemeen

Heb je een vraag, neem dan contact op met de sociaal werker in jouw kern. Zij weten wie je verder kan helpen.