Home » Senioren » Hulp en ondersteuning

Consulent ouderen

Bij Welzijn West Betuwe is een consulent ouderen werkzaam. De medewerker luistert, denkt mee, verstrekt informatie en geeft eventueel advies. Het belangrijkste daarbij is de vraag wat iemand zelf nog kan oplossen en waarbij ondersteuning gewenst is. Op deze manier kan iedereen de regie over zijn of haar eigen leven behouden. Wanneer nodig, bemiddelt de consulent ouderen ook naar andere (professionele) organisaties en instanties.

Voor meer informatie:

Babs Bergs
Consulent Ouderen
Anne van Steijn
Consulent Mantelzorg

De kracht van beleving

Welzijn West Betuwe maakt kunst toegankelijk voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Tijdens de cursus ‘De kracht van beleving’, bekijken deelnemers kunst in een ontspannen en positieve sfeer. Ze gaan met elkaar in gesprek over wat er te zien is en laten zich inspireren middels een creatieve opdracht. De focus ligt tijdens deze bijzondere cursus niet op de ziekte, maar op het beleven van een inspirerende middag.  Meer informatie

Hulp belastingaangifte

Welzijn West Betuwe organiseert met behulp van belastingconsulenten van de ouderenbonden PCOB/KBO en vrijwilliger uit Heukelum jaarlijks de mogelijkheid om de belastingaangifte te verzorgen voor mensen van 65 jaar en ouder.

Deze belastingservice is bedoeld voor eenvoudige aangiften. Deze dienstverlening wordt aangeboden in maart/april in het kantoor van Welzijn West Betuwe in “De Pluk” te Geldermalsen en in Dorpshuis “De Krakeling” in Heukelum.
De belastingconsulent heeft de plicht tot geheimhouding en de cliënt blijft te allen tijde verantwoordelijk voor zijn of haar belastingaangifte Meer informatie