Home » Senioren » Sport en bewegen

Een actief en gezond leven

Om langer zelfstandig te blijven wonen is het belangrijk om een sociaal netwerk te hebben, actief te blijven en mee te doen in je omgeving. Blijven bewegen en deelnemen aan (lokale) activiteiten helpt hierbij. Dit heeft niet alleen grote voordelen voor de lichamelijke gezondheid, het levert ook een belangrijke bijdrage aan de geestelijke gesteldheid.

In de gemeente West Betuwe zijn veel beweegactiviteiten voor senioren. Kijk in de agenda voor activiteiten die Welzijn West Betuwe organiseert!

Sport op maat

Naarmate je ouder wordt is meedoen misschien niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. West Betuwe kent een gevarieerd beweegaanbod waar bewegen in allerlei soorten en maten wordt aangeboden. Denk aan yoga, Meer Bewegen voor Ouderen en diverse fiets -en wandelclubs. Vraag jij je af wat de mogelijkheden zijn en of er een sport voor jou bij zit? Welzijn West Betuwe helpt bij dit soort vragen en bij het vinden van een geschikte vorm van sport of bewegen.

Heb je ideeën om zelf een leuk beweegaanbod te starten in West Betuwe? Dan kun je altijd contact opnemen. Op deze manier zijn al diverse leuke initiatieven ontstaan zoals TennisFit, OldStars Cycling 55+ of de Kwiek Beweegroute.

Voor meer informatie:

Jeroen Vuurens
Buurtsportcoach