Home » Senioren » Kunst en cultuur

Iets nieuws leren?

Actief deelnemen aan cultuur kan problemen verzachten die met het ouder worden gepaard gaan, zoals eenzaamheid, niet meer meedoen en dementie. Daarnaast willen ouderen gewoon graag hun talenten gebruiken en ontplooien. Zij willen hun hobby in de kunsten uitoefenen, en daarbij deskundig en professioneel begeleid worden.

Natuurlijk zijn er ook ouderen die niet per se iets met kunst willen, maar vooral iets nieuws willen leren, gezamenlijk in een positieve groepssfeer. Kunst en cultuur leent zich daar goed voor.

Cultuur- en Erfgoedpact Rivierenland

Vanuit het project Kunstgoed worden er in gemeente West Betuwe verschillende activiteiten georganiseerd om ouderen deel te laten nemen aan kunst en cultuur. Hierbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten op bestaande,  lokale initiatieven en projecten.

Denk hierbij onder andere aan projecten zoals de Zomertoer, het project levensverhalen, Samen én op pad of bijvoorbeeld 75 jaar bevrijding. Kunstgoed is een onderdeel van Cultuur- en Erfgoedpact Rivierenland 2018-2020.

Meer informatie of een goed idee?

Linda Maaskant
Projectleider / Cultuurmakelaar

 

 

 

 

Activiteiten

Welzijn West Betuwe heeft veel activiteiten voor senioren. De activiteiten zijn voornamelijk gericht op ontmoeting en ontspanning. Meestal zijn de activiteiten ontstaan vanuit de deelnemers zelf en levert Welzijn West Betuwe ondersteuning.

>> Bekijk hier een overzicht van alle activiteiten.