Home » Senioren » Vrijwilligers en participatie

Mensen maken West Betuwe

De leefbaarheid in de kernen staat hoog op de agenda. Gelukkig kan iedereen daaraan bijdragen! Wil jij graag iets betekenen voor je omgeving? Vraag dan eens om je heen of er vrijwilligers nodig zijn of misschien is er iemand in de buurt die wat hulp kan gebruiken. Je draagt niet alleen positief bij aan je omgeving, je ontmoet (nieuwe) mensen, leert nieuwe dingen en het is natuurlijk gezellig. Kun je niet direct het vrijwilligerswerk vinden dat je zoekt, bezoek dan een van de hulppunten van Welzijn West Betuwe. De Sociaal Werker helpt je graag op weg bij het vinden van passend vrijwilligerswerk.

Voor vrijwilligersvacatures bij organisaties kun je terecht op de Vacaturebank Vrijwilligers . Wil jij op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van vrijwilligerswerk of wil jij je als vrijwilliger ontwikkelen? Je kunt je (bij)scholen via de Vrijwilligersacademie West Betuwe.

Inwonersinitiatieven

Voor de leefbaarheid van kernen zijn inwonersinitiatieven erg belangrijk. Heb jij zelf een goed idee voor jouw omgeving dan kunnen medewerkers en vrijwilligers van Welzijn West Betuwe hierbij helpen. Bijvoorbeeld door samen een plan van aanpak te maken, te zoeken naar financiering en samenwerkingspartners of het aanvragen van vergunningen. Neem voor al je plannen, ideeën of wensen contact op.

Contact:

Secretaris bij stichting Liniewacht
Welzijn West Betuwe
Algemeen

Heb je een vraag, neem dan contact op met de sociaal werker in jouw kern. Zij weten wie je verder kan helpen.