Home ยป Vertrouwenspersoon

Gecertificeerd vertrouwenspersoon

Welzijn West Betuwe heeft twee vertrouwenspersonen voor vrijwilligers uit de gemeente. Cynthia van de Water en Pieter van der Keur hebben een opleiding gevolgd en zijn beide gecertificeerd. Vrijwilligersorganisaties waaronder sportclubs, dorpshuizen, koren, toneelverenigingen en creatieve clubs kunnen gratis gebruikmaken van deze dienst.

Vertrouwenspersoon verplicht
Bij veel verenigingen en sportclubs staat het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag al op de agenda. Minister Helder zorgt er met de ondertekening van het Sportakkoord voor dat bij sportclubs een vertrouwenspersoon en een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht zijn. Er zijn echter veel meer organisaties die met vrijwilligers en leden werken. Niet iedereen heeft de capaciteit of mogelijkheid een vertrouwenspersoon aan te stellen. De vertrouwenspersonen van Welzijn West Betuwe kunnen dan een uitkomst bieden.

Gewenst en ongewenst
Cynthia en Pieter doen meer dan alleen het gesprek aangaan over grensoverschrijdend gedrag. Wie al vertrouwenspersoon is kan bijvoorbeeld met ze sparren over een kwestie. Daarnaast helpen Cynthia en Pieter graag om het thema ‘vertrouwenspersoon’ bij een club of vereniging op de agenda te krijgen: hoe weten leden wie de vertrouwenspersoon is? Welk gedrag is juist wel gewenst? En hoe maak je dit kenbaar?

Wat gebeurt er als ik contact opneem?
Iedereen die betrokken is bij een vereniging kan contact opnemen met Cynthia en Pieter met een vraag, verzoek of melding. Of je nu in het bestuur zit, zelf vertrouwenspersoon bent of alleen lid of vrijwilliger bent. De vertrouwenspersonen van Welzijn West Betuwe gaan zorgvuldig met jouw gegevens om. De contactgegevens van de vertrouwenspersonen vind je onderaan deze pagina.

Contact

Cynthia van de Water
Buurtsportcoach
Pieter van der Keur
Sociaal werker