Home » Agenda » Open Monumenten Klassenweek

Open Monumenten Klassenweek

Dit jaar organiseren we weer Open Monumenten Klassenweek voor alle basisscholen uit heel de gemeente West Betuwe. De week van maandag 4 september tot en met vrijdag 8 september 2023 staat daarom in het teken van Erfgoed met haar monumenten.

Het doel van de Open Monumenten Klassenweek is kinderen vertrouwd maken met de term ‘monument’ en de betekenis daarvan. Kinderen leren beseffen dat een monument een gebouw kan zijn, dat er verschillende typen monumenten zijn en dat achter elk monumenten een verhaal zit. Door kinderen in aanraking te laten komen met monumenten, wordt een basis gelegd voor een latere waardering voor monumenten en daarmee voor erfgoed en geschiedenis in het algemeen. We vinden het belangrijk om leerlingen zich er bewust van te maken wat we in eigen omgeving hebben en dat het belangrijk is dit te kunnen behouden.

We organiseren wederom dit jaar gratis bezoeken aan monumenten onder schooltijd voor de hele klas. Hieronder staan alle activiteiten die er deze week georganiseerd worden. Kijk per monument of er een geschikte datum/tijd voor jouw klas bij zit.

Vragen of meer informatie?