Tweede editie Wintergames groot succes

Van 27 februari tot en met 3 maart – de voorjaarsvakantie – organiseerde Welzijn West Betuwe de tweede editie van de Wintergames. In de hele gemeente West Betuwe zijn verschillende activiteiten georganiseerd om lekker in beweging te blijven in de vakantie. Het thema ‘glow in the dark’ werd goed ontvangen en iedereen heeft veel plezier beleefd. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende activiteiten.

Plezier met de Duifhuiskids

In samenwerking met de Duifhuiskids, bestaande uit een groep kinderen uit Deil, organiseerde Welzijn West Betuwe freerunnen en bunkertrefbal. De Duifhuiskids namen zelf de promotie op zich en hebben alle groepen van de basisschool opgeroepen mee te doen met de activiteiten. Het werd een gezellige dag!

Inclusie

De Dolfijn in Hellouw verzorgt dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens de koffie-ochtend, waar ouderen samenkomen en de mensen van de dagbesteding de bediening verzorgen, sloot een groot deel van de groep aan bij koersbal en Archery Tag. Beide groepen hebben veel plezier beleefd. De deelnemers van de koffie-ochtend hebben zelfs hun weg naar de koersbalvereniging in Waardenburg weten te vinden.

Volle bak in Vuren

In Vuren wordt veel georganiseerd voor jeugd. De oproep om deel te nemen aan de Wintergames werd dan ook met veel enthousiasme beantwoord door Jeugdsoos de Halte en de voetbalvereniging. Op het programma stond: Lasergamen, Archery Tag, trefbal en voetbal. Een volle maar vooral leuke dag!

Een mooie afsluiting

In het dorpshuis in Meteren deden leden van de sportverenigingen en scouting mee aan de activiteiten. Ook een groep Oekraïense kinderen kwam later die dag naar het dorpshuis. Tijdens de voorbereiden hebben de buurtsportcoaches alle ramen afgeplakt en de materialen met glow-in-the-dark tape gemarkeerd. Een tof decor om met de verschillende spellen aan de slag te gaan! Uiteindelijk zijn er 3 verschillende activiteiten gedaan: lasergamen, Archery Tag en een afsluitende partij trefbal.

De tweede editie van de Wintergames waren hiermee zeer succesvol. Niet alleen jeugd maar ook ouderen en deelnemers aan de dagbesteding hebben genoten van sportactiviteiten. Wist je dat alle materialen ook uitgeleend worden? Neem eens een kijkje bij de uitleenlijst en organiseer een leuke activiteit voor jouw vereniging, soos, jeugdgroep of dagbesteding.

Meer informatie?

Jeroen Vuurens
Buurtsportcoach