Home » Hulp op jouw sportvereniging of school

De buurtsportcoach bij jouw vereniging

De buurtsportcoaches proberen met de georganiseerde activiteiten zoveel mogelijk mensen enthousiast te krijgen om in beweging te komen én in beweging te blijven. Het promoten van het sport- en beweegaanbod en het stimuleren van deelname komt in veel activiteiten terug. Op school, in de buurt en via diverse initiatieven en evenementen. Ook jouw vereniging of sportaanbod kan hier een actieve rol in spelen.

Opzetten nieuwe sportmogelijkheden

Wellicht heb je het al wel bij andere verenigingen gezien. Tegenwoordig kennen we veel nieuwe vormen van sport. Soms zijn het sporten die speciaal voor een doelgroep worden gerealiseerd die dreigt af te haken bij jouw vereniging, bijvoorbeeld: Walking Football bij de voetbalverenigingen en TennisFit bij de tennisverenigingen. Maar het kunnen ook vernieuwende aanvullingen zijn, waardoor de vereniging toch ineens wel die ene doelgroep binnen krijgt. Denk hierbij maar eens aan Padel of Uniek Sporten. Wil je eens samen met de buurtsportcoach kijken welke kansen er voor jouw vereniging liggen? Neem dan contact met ons op.

Ondersteuning technisch kader

We kennen het allemaal wel, uiteindelijk zijn het toch een paar goedwillende ouders die de trainingen komen geven op de club. Natuurlijk zijn we heel blij dat zij de trainingen opgepakt hebben, maar vaak zitten ze met veel vragen over het geven van een training. Hoe bouw ik een training op? Wat kan deze jeugd allemaal al? Hoe houd ik de uitdaging erin? Dat soort vragen en meer, kun je stellen tijdens de train de trainer. Meer weten? Neem eens contact met ons op.

Best practises

Best practises, dat klinkt wellicht een beetje raar?! Maar de buurtsportcoaches zien sportverenigingen in heel de omgeving, dus waarom het wiel steeds opnieuw uitvinden. Wat ergens anders goed werkt, kan met een paar aanpassingen misschien ook wel bij jouw vereniging passen. Nieuwsgierig geworden? Dan spreken we je graag!

Op scholen

De buurtsportcoaches zijn actief op alle 32 scholen in West Betuwe. Op de scholen laten we jeugd kennismaken met diverse sporten en proberen we het beweegonderwijs te verbeteren. Dit kan enorm aantrekkelijk zijn om je potentiële leden te bereiken. In samenwerking met verenigingen worden er regelmatig clinics en workshops gegeven op basisscholen. Dit kan zowel onder als buiten schooltijden. Maar we doen nog véél meer! Lees meer.

Voor meer informatie:

Ans van 't Pad - van Hoogdalem
Buurtsportcoach