60+ danceparty

Leerlingen van de Lingeborgh uit Geldermalsen organiseerden op dinsdag 28 juni een afternoon dance party voor 60+’ers. Het idee ontstond vanuit het Young Leaders traject, waarbij jongeren hun eigen kwaliteiten onderzoeken en ontdekken en vanuit daar iets goeds voor een ander doen.

 
Er werd nagedacht over een doelgroep en een leuke activiteit. Een groepje meiden wilde een dansfeest organiseren voor een andere doelgroep dan normaal… Namelijk 60+’ers! Het feest vond dan ook niet plaats in een dansclub en het was ook niet tot laat in de avond. Tussen 15.00 en 17.00 uur verzamelde een gezellige groep zich in het theater van De Pluk. Van tevoren werd de zaal versierd, de verlichting getest en de muziekinstallatie klaargemaakt.

Al snel gingen de voetjes van de vloer. Van Hollandse meezingers tot klassiekers, alles kwam voorbij. Ook de modernere hits vielen in de smaak. De reacties waren overweldigend. Het was lang geleden dat een van de heren met zoveel dames gedanst had, zei hij, en van begin tot eind werd er flink gedanst. ‘Dit is zeker voor herhaling vatbaar!’, lieten de deelnemers weten.

Meer informatie?

Marjet Koets
Sociaal werker