Young Leaders ROC Rivor

Dit is het leukste project tot nu toe: we hebben zélf een evenement georganiseerd, dat écht uitgevoerd werd!”

De studenten Zorg, Welzijn en Leisure & Hospitality van ROC Rivor zijn samen met de trainers Young Leaders van Welzijn West Betuwe gedurende 20 weken aan de slag met ondernemende skills als samenwerken, plannen, organiseren en presenteren. Wie ben ik en wie wil ik zijn. Op wie heb ik invloed en wie hebben er eigenlijk allemaal invloed op mij. De studenten zijn uitgedaagd zich te verdiepen in de eigen kwaliteiten, hoe je deze kunt inzetten voor jezelf én de nabije omgeving. De teams bedenken concepten voor een sociale activiteit, zoals een buurtfeest, sport- en spelmiddag, mini-markt, seniorenactiviteit of een goede doelenactie.

Op 11 februari jl. presenteerden 3 teams van Leisure & Hospitality hun concepten aan Marije Kalis, gebiedsmakelaar West Betuwe in een dynamische, interactieve online sessie, waar het enthousiasme vanaf spatte. Betrokken ouders/verzorgers keken mee!

In fase 2 werden de plannen waargemaakt, ondersteund door een budget van €500,- Uiteindelijk werd gekozen voor de organisatie van een feestelijke activiteitenmiddag voor senioren in “De Kranshof” in Tiel. Het plan van aanpak, de begroting en het draaiboek werden goedgekeurd en écht uitgevoerd. In de binnentuin van het complex werd – volledig corona proof –  een klein feestje gebouwd met muziek, dans, zang, drankjes, warme!! stroopwafels, zelf gebakken cupcakes, een warm lentezonnetje en een spetterend optreden van het zangduo “Die liedjes” van Liesbeth en Diana. De opkomst was groot: bewoners kwamen met klapstoel en al uit hun appartementjes en genoten op balkon en in de voortuin met volle teugen. Er werd meegezongen en gedanst! De studenten hebben de bewoners echt een topmiddag bezorgd!

Wat een fijne samenwerking met Rivor Praktijklab en de opleiding Leisure & Hospitality van ROC Rivor in Tiel.
Meer weten over Youngleaders? https://welzijnwestbetuwe.nl/youngleaders

Meer informatie: