West Betuwe Bruist

Op dinsdag 10 oktober 2023 presenteren Welzijn West Betuwe, de Lingeborgh en het Collectief in opdracht van gemeente West Betuwe de tweede editie van West Betuwe Bruist voor iedereen die bijdraagt aan kunst en cultuur. Centraal staat de verbinding tussen jongeren, cultuurmakers en liefhebbers door middel van een cultuurmarkt, workshops en elkaar ontmoeten.

De middag wordt afgetrapt met workshops voor jongeren die gericht zijn op hun interesses, denk aan graffiti spuiten en fotograferen met je telefoon. Na de workshops zal de cultuurmarkt officieel geopend worden door een spoken word artiest. De cultuurmarkt is interactief, bezoekers mogen actief aan de slag. Bij Riet en Paul Verbeek kun je ‘een potje draaien’, of laat je inspireren door fotograaf Rob Meij en graffitiartiest Marijn Bekker.

Onder begeleiding van een gespreksleider gaan jong en oud met elkaar in gesprek met als doel jongeren betrokken te krijgen bij kunst en cultuur in West Betuwe. Wat is er nodig om jongeren te activeren tot het maken of beoefenen van kunst? Deze vraag is de rode draad van het gehele evenement. We sluiten het gedeelte waar de jongeren aan meedoen af met een spetterend optreden van de uit Meteren afkomstige BN’er Alessio de Martino.

Ook de kunstenaars zitten niet stil, er worden verschillende inspiratiesessies aangeboden. Denk aan een sessie rondom PR, een beginnersles Canva en sessie met tips en tricks voor lesgeven aan jongeren. We sluiten de dag af met het uitwisselen van ervaringen, onder het genot van een hapje en een drankje.

Met andere woorden een leuke en culturele middag voor jong en oud die je niet wilt missen. Kom naar West Betuwe Bruist, laat je inspireren op de cultuurmarkt en ontmoet jongeren, kunstenaars en andere liefhebbers. Zien we je daar? Aanmelden kan via: www.welzijnwestbetuwe.nl/westbetuwebruist

Datum: dinsdag 10 oktober 2023
Tijd: 13.30-16.30 uur
Locatie: Lingeborgh Geldermalsen
Voor: Jongeren tussen 14-16 jaar, cultuurmakers en geïnteresseerden uit West Betuwe

Meer informatie?