West Betuwe Bruist groot succes!

Op dinsdag 10 oktober organiseerde Welzijn West Betuwe het cultuurevenement West Betuwe Bruist op de Lingeborgh in Geldermalsen. Tijdens deze tweede editie waar ruim 350 mensen op afkwamen stond de verbinding met jongeren uit de gemeente West Betuwe centraal.

Workshops leerlingen

De middag werd afgetrapt met creatieve workshops die speciaal gericht waren op jongeren en hun interesses, variërend van graffiti spuiten in de trappengang van de Lingeborgh en een DJ workshop tot fotografie met je telefoon en illustreren op de iPad. Deze workshops, geleid door kunstenaars uit de omgeving boden de deelnemers een kans om hun interesse voor kunst en cultuur te ontdekken.

Cultuurmarkt

De bruisende cultuurmarkt, die werd geopend door een spoken word-artiest, bracht lokale cultuuraanbieders, culturele organisaties en jongeren samen om het artistieke aanbod in de gemeente te bekijken. Bezoekers hadden de kans om verschillende kunsten uit te proberen, hun netwerk uit te breiden en het vraag en aanbod in de gemeente te verkennen. De markt is afgesloten met een spetterend optreden van lokale artiest Alessio de Martino.

In gesprek met jongeren

Een van de aspecten om beter te weten te komen wat jongeren nu echt vinden van kunst en cultuur waren de gesprekken tussen jongeren en kunstenaars. De  jongeren kregen tijdens deze gesprekken de kans om te vertellen wat zij verstaan onder kunst en cultuur en wat zij er van vinden. Met de opbrengsten van de dag zijn de twee doelgroepen weer een stap dichter bij elkaar gebracht.

Inspiratiesessies

De inspiratiesessies, waaraan geïnteresseerden vrijblijvend kon deelnemen, hadden voornamelijk als thema hoe cultuuraanbieders kunnen inspelen op jongeren en hun behoeften. Verder konden bezoekers deelnemen aan sessies over onder andere een beginnende onderneming en het gebruik van sociale media.

Cultuurprijs

Tijdens de afsluitende borrel werd de aftrap gegeven voor de Cultuurprijs door wethouder Kunst, Cultuur en Cultuureducatie Rutger van Stappershoef. Ook was West Betuws Lied-winnaar ‘Back in Time’ aanwezig om hun ‘jongerenversie’ van “West Betuwe” te zingen. De opbrengsten van de dag zijn tijdens de borrel gedeeld door dagvoorzitter Melvin Könings en binnenkort worden deze middels een brochure met de deelnemers gedeeld.

Meer informatie?