Filmfestival Samen op pad tijdens Wereld Alzheimer Dag

Op 21 september 2022 is het Wereld Alzheimer Dag: een jaarlijks terugkerende dag waarop Alzheimer Nederland landelijk aandacht vraagt voor dementie. Welzijn West Betuwe organiseert op deze dag vanuit het Alzheimer Trefpunt een gratis filmfestival rond de films van Production Designer Gert Brinkers. Gert is zelf getroffen door geheugenproblemen. In de gemeente West Betuwe worden op verschillende locaties films vertoond. Hier kan men direct informatie opvragen over dementie, lotgenoten ontmoeten en vragen stellen aan professionals.

Samen op pad

Het thema van Wereld Alzheimer Dag is dit jaar ‘samen op pad’. Iedereen wordt door Welzijn West Betuwe opgeroepen om op pad te gaan en één van de films te bezoeken. De kerk in Enspijk vertoont om 19.30 uur Het meisje en de dood, in De Pluk in Geldermalsen kan men om 15.00 uur Dik Trom bekijken en Nynke is te zien in het Dorpshuis in Est om 19.30 uur. Al deze Nederlandse films hebben met elkaar gemeen dat ze mede mogelijk gemaakt zijn door Gert Brinkers.

Filmfestival en Alzheimer Trefpunt in één

Gert Brinkers (1944) heeft driemaal een Gouden Kalf gewonnen voor ‘Beste Production Design’. Hij woont sinds 2020 in Geldermalsen. Met het filmfestival op Wereld Alzheimer Dag wil Welzijn West Betuwe laten zien wat het leven voor en na alzheimer betekent: het geheugen van Gert zal verdwijnen maar de films blijven altijd bestaan. Ze houden zijn herinnering levend. In de kerk in Enspijk vindt bovendien een meet & greet plaats met Gert Brinkers en regisseur Jos Stelling. Ook kunnen bezoekers voor en na de film folders meenemen over dementie, vragen stellen aan professionals en natuurlijk anderen ontmoeten die dagelijks met geheugenproblemen of dementie te maken hebben.

Kom ook!

Iedereen is van harte welkom bij het filmfestival op woensdag 21 september 2022. De toegang is gratis, wel graag reserveren. Bezoekers kunnen een plek reserveren via onderstaand formulier.

 

Voor meer informatie:

Babs Bergs
Consulent ouderen

Alzheimer Trefpunt West Betuwe

Het programma van het Alzheimer Trefpunt West Betuwe voor het tweede halfjaar van 2022 is bekend. Het Trefpunt ondersteunt mantelzorgers en iedereen die te maken heeft met dementie met praktische informatie. Elke maand is er een bijeenkomst met een ander thema. Wees welkom en neem gerust iemand mee. Entree is gratis. Het volledige programma en meer informatie vind je op de website van het Alzheimer Trefpunt West Betuwe.