Week van de jonge mantelzorger

Van 1 tot en met 7 juni 2023 is het de Week van de Jonge Mantelzorger. Zoals elk jaar zorgen we tijdens deze week voor meer aandacht, bewustwording en (h)erkenning voor jonge mantelzorgers.

 

Wie zijn jonge mantelzorgers?

Kinderen en jongeren t/m 24 jaar die opgroeien met een familielid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft vallen onder deze categorie. Denk bijvoorbeeld aan jongeren die thuis vaak mee moeten helpen in het huishouden omdat hun vader of moeder chronisch ziek is. Ook kinderen met broertjes of zusjes met een verstandelijke of lichamelijke beperking vallen hieronder, net als kinderen die met hun zorgbehoevende opa of oma in huis wonen. Een kwart van de jongeren groeit op met zorgen. De kans is dus groot dat je zelf een jonge mantelzorger kent of bent.

Workshop graffiti en kickboksen voor jonge mantelzorgers

Op vrijdag 2 juni kunnen jonge mantelzorgers deelnemen aan een leuke workshop. Eerst gaan we creatief aan de slag met graffiti. Leer hoe je de mooiste kunstwerken maakt en laat je creativiteit stromen. Ook gaan we kickboksen om even lekker actief bezig te zijn. Deelname is gratis, en je mag iemand meenemen. Aan het eind van de middag gaan we samen eten. Bovendien ga je naar huis met een leuk verrassingspakket. Geef je snel op voor de workshop.

Verrassingspakket

Ken jij een jonge mantelzorger die wel wat extra’s verdient? Meld diegene dan aan voor een leuke attentie tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger. Welzijn West Betuwe bezorgt de pakketten gratis thuis. In het pakket zit alles voor een leuke, ontspannende middag binnenshuis. Aanmelden kan tot donderdag 1 juni 2023 via het aanvraagformulier.

Meer informatie?

Anne van Steijn
Consulent mantelzorg