Week van de jonge mantelzorger 2023

Van 1 tot 7 juni vond de Week van de Jonge Mantelzorger plaats. Hierin is er extra aandacht voor jongeren die in een zorgsituatie leven. Jonge mantelzorgers helpen bijvoorbeeld mee in de fysieke zorg van een naaste, hebben extra huishoudtaken of helpen met het regelen van de zorg. Welzijn West Betuwe organiseerde op vrijdag 2 juni een workshop voor jonge mantelzorgers en bracht attenties rond bij jonge mantelzorgers.

 

Kickboksen en graffitikunst maken

Onder leiding van de buurtsportcoaches trokken de dertien deelnemers de bokshandschoenen aan. Ze konden eerst lekker wat energie kwijt. Vervolgens knoopten de deelnemers een schort voor om deel te nemen aan de volgende activiteit: een graffitikunstwerk maken. Colour Castle verzorgde een leuke workshop waarbij iedereen een prachtig schilderij maakte. Het was heerlijk om even creatief bezig te zijn. De middag werd afgesloten door gezamenlijk een frietje te eten. We kijken terug op een geslaagde dag.

Filmpakket

Om jonge mantelzorgers in het zonnetje te zetten plaatste Welzijn West Betuwe een oproep om een jonge mantelzorger te nomineren voor een ontspanningspakket. Op dinsdag 7 juni bracht Anne van Steijn de attenties rond. Een cadeaubon van Pathé thuis, een hippe beker en heerlijke snacks zorgen voor een heerlijk filmavondje bij de jonge mantelzorgers thuis. Leuk om met het hele gezin te doen, of om juist even lekker in je eentje mee te ontspannen. De pakketjes werden met veel enthousiasme ontvangen.

Meer informatie?

Anne van Steijn
Consulent mantelzorg