Terugblik Week van de Mantelzorg

Van 7 t/m 12 november 2022 vierde de gemeente West Betuwe de Week van de Mantelzorg. Mensen die (langdurig) voor een familielid, buur of kennis zorgen werden deze week in het zonnetje gezet. Tijdens de feestelijke evenementen konden mantelzorgers het mantelzorgcompliment ophalen, anderen ontmoeten en genieten van wat lekkers te eten en drinken, live muziek en nog veel meer. Welzijn West Betuwe blikt terug op een mooie week.

Donderdag 10 november
De Pluk in Geldermalsen zorgde voor een warm onthaal tijdens de nationale Dag van de Mantelzorg. Onder het genot van een hapje, een drankje en live muziek van Jazz Trio Blue Skies werden mantelzorgers in winterse sferen ontvangen. Er ontstonden mooie, gezellige en ook ontroerende ontmoetingen tussen de bezoekers. Om 19.30 begon in het theater van De Pluk de feelgoodfilm Mamma Mia!: alle plekken hiervoor waren ruim van tevoren gereserveerd. Er zijn op de Dag van de Mantelzorg maar liefst 380 mantelzorgcomplimenten opgehaald.

Zaterdag 12 november
Op deze zonnige zaterdag waren mantelzorgers welkom in de Burcht van Haeften. Zij werden feestelijk ontvangen en konden vervolgens de hele dag genieten van ontspannende activiteiten. Na een opening door wethouder Jan de Geus konden bezoekers deelnemen aan creatieve workshops of zich laten verwennen in de beauty corner met stoelmassages en professionele visagie.

Ook voor sportievelingen was er genoeg te doen: archery tag, frisbee en internationale dans zorgden voor wat inspanning tijdens de ontspanning. Wie trek kreeg kon in de kas genieten van een winterse versnapering: ertwensoep, speculaas, poffertjes, gl├╝hwein, warme chocolademelk of een chai latte gaven energie om nog even gezellig te blijven. Bekaant Goed zorgde voor een muzikale afsluiting van de dag. Er zijn maar liefst 250 mantelzorgcomplimenten opgehaald op deze feestelijke zaterdag.

Podcast
Tijdens de Week van de Mantelzorg nam wethouder Jan de Geus een speciale mantelzorgpodcast op. Hierin sprak hij met mantelzorgers over de balans tussen zorg en ontspanning, de zware kanten van mantelzorg en de mooie momenten die zij beleven. De podcast is binnenkort te beluisteren.

Jonge mantelzorgers
Welzijn West Betuwe riep jonge mantelzorgers op mee te denken over activiteiten gericht op deze leeftijdsgroep. Er zijn al veel enthousiaste reacties ontvangen.

Meer informatie?

Anne van Steijn
Consulent mantelzorg