Doe ook mee!

Neem met jouw club of vereniging deel aan ParticiPeer 2.0. ParticiPeer is onderdeel van kort MDT (maatschappelijke dienstijd) en geeft jongeren budget en richting om goede ideeën die zij hebben, om te zetten in acties. De groep kan een team van een sportclub zijn, maar ook bijvoorbeeld een vriendengroep of jongeren uit de buurt. 

We beginnen met een training bij jou op de club of in een ruimte in de buurt. De eerste bijeenkomst beslissen we wat jullie gaan doen. De tweede bijeenkomst zetten we het idee om in actie. We leggen de datum van de activiteit vast en verdelen de taken.

Daarna ga je met jouw groep en je begeleider verder met de voorbereidingen en het uitvoeren van het project. Maar…..wat doe je zonder budget? Jullie krijgen €750,- om jullie plan te realiseren. Bestaat de groep uit 10 jongeren? Dan is het budget €1000!

Organiseer jij met je groep een clinic voor jeugd op de club, een silent disco ter afsluting van seizoen, gaan jullie tuintjes van oudere inwoners van het dorp netjes maken, pannenkoeken bakken voor senioren of een sponsorloop voor het goede doel organiseren? Zeg jij het maar!

Voorwaarden:

  • Deelnemers zijn aanwezig bij het brainstormen voor de activiteit, het opstellen van ParticiPlan (dit kan eventueel op 1 dag) en bij het uitvoeren van de activiteit
  • Minimaal 8 jongeren (13-30 jaar) per groep die zich inzetten voor organisatie van het project
  • De activiteit moet plaatsvinden in West Betuwe en gericht zijn op ontmoeten, ontwikkelen, of positief bijdragen aan je omgeving.
  • Uitvoer van activiteit vóór 1 augustus 2023
  • Binnen 5 dagen na uitvoeren van activiteit stuur je ons een foto/film van jullie activiteit en contactgegevens van jongeren die betrokken zijn geweest bij het project.

Heeft jouw groep geen begeleider of hebben jullie extra ondersteuning nodig voor de uitvoering, dan kijkt Welzijn West Betuwe mee naar een passende oplossing.

 

Meer informatie: