Home » Nieuws » Volwassenen » Op de mat!

Mantelzorgmagazine ‘Onzichtbare helden’

Deze week valt bij bijna alle huishoudens in de gemeente West Betuwe het magazine ‘Onzichtbare helden’ op de mat. Dit magazine van Welzijn West Betuwe gaat over mantelzorgers en staat vol tips voor de omgeving van mantelzorgers.

Marco van Westerlaak, directeur-bestuurder van Welzijn West Betuwe: “Onze gemeente telt veel mantelzorgers. Hoeveel? Dat weten we niet. Veel mantelzorgers zijn niet in beeld en weten vaak zelf niet dat ze mantelzorger zijn. Dat is jammer, want er is veel hulp en ondersteuning mogelijk voor mantelzorgers. We hopen met dit magazine meer bewustzijn te creëren bij mantelzorgers en hun omgeving. Belangrijkste doel is dat we die mantelzorgers ontzorgen waar dit kan. Dit doen we vanuit Welzijn West Betuwe, maar ook voor buren, vrienden, familie en collega’s is een rol weggelegd. In het magazine staan tips van en voor mantelzorgers.”

Krachtige verhalen
In het magazine vertellen verschillende mantelzorgers uit West Betuwe hun verhaal. Zoals Kim (22) die voor haar vader met MS zorgt, of Maud en Sietse die voor elkaar zorgen. Debbie (36) over haar jonge vader met dementie en Henk die voor zijn vrouw Sonja zorgt, die op 39-jarige leeftijd viel en sindsdien hersenletsel heeft en inmiddels in een rolstoel zit. Wat hen bindt? Ze zorgen uit liefde voor hun naaste. Hoe ze dat doen en wat helpt om het vol te houden, vertellen ze in ‘Onzichtbare helden’.

Werk, wonen & mantelzorg
Vijf werkgevers vertellen wat zij doen voor medewerkers die werk en mantelzorg combineren. Het zijn de kleine dingen die een groot verschil kunnen maken. Ook is er in het magazine aandacht voor mantelzorgwoningen. Een aannemer en inwoner vertellen wat er mogelijk is en wat de voordelen zijn van een mantelzorgwoning.

Mantelzorgconsulent & wethouder in gesprek
Anne van Steijn, mantelzorgconsulent bij Welzijn West Betuwe en wethouder sociaal domein Ton van Maanen bespreken in het magazine verschillende thema’s rond mantelzorg. Anne: “Mantelzorgers kunnen bij mij terecht met hun vragen, voor advies en ik ondersteun ze waar ik kan.”

Win een weekend weg!
Vul de bon in achterop het magazine en maak kans op een verwenweekend in de Linge Lodge in Asperen. Of maak kans op een van de andere mooie prijzen.

Over mantelzorg
Je bent mantelzorger als je zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, familielid, vriend of buur. Je verdient geen geld hiermee en je verleent geen zorg vanuit een vrijwilligersorganisatie. Je zorg langdurig en intensief voor iemand. Kijk hier voor informatie over mantelzorg.