Ontroerende voorstelling PRA muziektheater

Op woensdag 25 januari 2023 vond in de filmzaal van De Pluk in Geldermalsen een bijzondere voorstelling plaats. Vanuit het Odensehuis werden mensen met dementie en hun mantelzorgers uitgenodigd voor de voorstelling Terts van PRA muziektheater. Door middel van muziek, beweging en dans werd het publiek, dat uit bijna vijftig deelnemers bestond, bij de voorstelling betrokken.

Ontroering en beleving

Terts is geen gewone voorstelling. In plaats van theater waarbij de bezoekers op hun stoel blijven zitten en naar acteurs, dansers of muzikanten kijken, was de zaal in een rechthoek opgesteld. Het publiek werd langzaam maar zeker deelnemer van de voorstelling. De verbinding die de spelers maakten met de bezoekers was bijzonder en op momenten zelfs ontroerend.

Lovende reacties

De bezoekers van de voorstelling waren blij verrast door het interactieve gedeelte. Zelfs deelnemers die in het begin wat terughoudend waren konden de uitnodiging om mee te doen uiteindelijk niet weerstaan. Er is gedanst, gelachen en vooral heel veel plezier beleefd. Hiermee werd naar een voorstelling gaan, iets dat vroeger misschien heel gewoon was, weer mogelijk gemaakt. Het doel van het Odensehuis is mensen met dementie en mantelzorgers langer te laten deelnemen aan de samenleving. In de toekomst zal het Odensehuis regelmatig activiteiten en uitjes organiseren. Wie interesse heeft is elke woensdagochtend van harte welkom. Kijk in de agenda wanneer en waar we bij elkaar komen.

 

 

Wil je meer weten?

Leonie Bathoorn
Consulent ouderen