Home ยป Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Welke stap zet jij?

Voor steeds meer bedrijven is maatschappelijk verantwoord ondernemen veel meer dan een paragraaf in het jaarverslag. Zij zien de noodzaak en vooral ook de voordelen van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Of je nu aan de gang gaat met duurzaamheid, vergrijzing, circulariteit of duurzaamheid; sociale ondernemers houden rekening met effecten van het ondernemerschap op de maatschappij.

Kansen bieden

Welzijn West Betuwe denkt graag met je mee wanneer jij met jouw organisatie stappen wilt maken op de ladder van MVO. Een van de mogelijkheden is om samen te kijken hoe je als ondernemer of organisatie kansen kunt bieden aan inwoners van onze gemeente die minder kansen hebben of een minder groot netwerk dan jij hebt. Misschien heb jij een plek voor iemand met afstand tot de arbeidsmarkt en kennen wij iemand die geschikt is. Wil jij een stageplek bieden aan nieuwkomers die graag Nederlands willen leren of wil je coach zijn voor een jongeren die vanuit het eigen netwerk weinig toegang heeft tot ondernemers.

Kennis of uren delen

Burgerinitiatieven, stichtingen en verenigingen betekenen veel voor de leefbaarheid in de kernen. Er is altijd sprake van enorme inzet en een gedreven groep vrijwilligers. Soms is er behoefte aan wat specifieke kennis, een paar uurtjes tijdens de opstart van een project of tijdens een overgangsperiode. Misschien heb jij met jouw organisatie wat uren over of kun je meedenken voor een goed doel of kwetsbaren in de samenleving?

Samen een keer sparren en kansen in beeld brengen kan altijd.

Voor meer informatie

Liza Balijon
Consulent hulp en ondersteuning