Spektakel in de modder

De Mud run West Betuwe was een groot succes. Een kleine 200 deelnemers zijn de sportieve uitdaging aangegaan met vrienden, klasgenootjes of familie.

In juni tijdens West Betuwe JAM raakten Jeugdsoos de Halte en Welzijn West Betuwe met elkaar in gesprek over een leuke sportieve activiteit voor jeugd in combinatie met ouders. Het perfecte moment en locatie werden gevonden in het Lingebos tijdens de Nationale Sportweek. Rennen, klimmen en veel water gaan hand in hand tijdens deze activiteit. Een parcours vol met hooibalen, waterattracties, modder, netten en touwen. Bootcamp school ‘Je moet wel willen’ uit Vuren was aanwezig en verzorgt ook een onderdeel van het parcours.

De kinderen bijten het spits af met de ‘kidsrun’. Nadat zij de medaille in ontvangst nemen maakt een aantal kinderen nog gezonde ‘speedy bites’. Vervolgens staan de gezinnen te popelen om van start te gaan voor de ‘familyrun’. Tijdens deze run loopt een 3-jarige mee als jongste deelnemer. Ook opa’s en oma’s zijn van de partij. Kijkend naar de run concludeert John van Nieuwaal van de Halte: ‘Ik denk dat we kunnen spreken van een succes als de kinderen maar blijven vragen om nog een rondje te mogen.’ De gevorderde deelnemers sluiten af in de ‘firerun’. Mede dankzij diverse sponsoren in de omgeving van Vuren wordt er teruggekeken op een geslaagde activiteit.

Voor meer informatie en aanmelden:

Ans van 't Pad - van Hoogdalem
Buurtsportcoach