Home » Masterclasses

Masterclasses voor leerkrachten

Muzieklessen, dramalessen, beeldende lessen… Niet iedereen vindt het altijd even gemakkelijk om deze lessen te geven. Want hoe geef je goed en gevarieerd les, wanneer is een muziekles, dramales of beeldende les geslaagd? Werk je naar een eindresultaat of gaat het om het proces? En hoe beoordeel je het werk van je leerlingen, waar moet je op letten tijdens de persoonsvorming van de leerlingen op kunst- & cultuurvlak? Allemaal vragen waar een professionele kunstenaar of cultuuraanbieder antwoord op zou kunnen geven tijdens een van onze masterclasses. Er zullen tijdens de masterclasses praktische voorbeelden zijn, je gaat zelf aan de slag en is er ruimte voor vragen.

De cultuurcoaches organiseren deze masterclasses voor alle leerkrachten van het basisonderwijs uit de gemeente West Betuwe. Ze worden uitgevoerd door professionals in de gegeven discipline. Dit kan een cultuurcoach zijn of een (lokale) cultuurmaker. In deze masterclasses krijg je uitleg en training hoe je jouw cultuurlessen kunt verbeteren!
Voorbeelden van masterclasses kunnen zijn: masterclass muziek algemeen, masterclass theater algemeen, masterclass beeldend algemeen, masterclass dans en masterclasses met het thema ‘het onderzoeken en bevragen van het professionele werk en het werk van de leerling’ op gebied van muziek, theater of beeldend of masterclasses met het thema ‘van idee tot procesgerichte les’ op het gebied van muziek, theater of beeldend.

Op de planning:

Masterclass – Beeldende Kunst in de klas

Boek één van de drie beeldende masterclasses van cultuurcoach Nathalie en Erna voor jouw hele team van leerkrachten. Geef een slinger aan de inspiratie en motivatie van jouw collega’s op het gebied van beeldende kunst. We komen graag bij jullie langs op school.

  1. De meerwaarde van beeldende lessen: hoe wordt het een leuke goede beeldende les die elke leerkracht graag geeft en waar elke leerling iets aan heeft.
  2. Vakoverstijgend lesgeven: hoe betrek je de beeldende lessen bij een ander vak om o.a. meer draagvlak te creëren.
  3. Reflecteren op werk in de klas: hoe praat je met de leerlingen over gemaakt en bestaand werk en hoe beoordeel je het.

Staat er geen interessant thema voor jouw team bij? Vraag naar de mogelijkheden voor jouw team bij de cultuurcoaches! We maken graag iets op maat!

Meer informatie of aanmelden voor de Masterclass ‘Beeldende Kunst in de klas’

Masterclass – Dans in de klas

Elke leerkracht van het PO kan zich individueel aanmelden voor deze masterclass dans van dansdocente Tessa van Dam van Dansstudio24 uit Meteren. Muziek en dans is super goed voor de ontwikkeling van een kind en het zorgt ook nog eens voor een fijne sfeer in de klas. Maar hoe pak je een dansles aan? En wat zijn nou die leuke tips en tricks die jij als leerkracht kan inzetten in jouw klas? Kom op dinsdag 8 november van 15:30-17:00 uur naar Dansstududio24 en doe mee met deze praktische masterclass ‘Dans in de klas’. Aanmelden kan via onze website.

Meer informatie of aanmelden voor de Masterclass ‘Dans in de klas’

 

 

 

Home » Masterclasses

Masterclasses voor culturele aanbieders

Naast de leerkracht in het basisonderwijs, zijn we er ook voor jou als culturele aanbieder. De masterclasses zijn bedoeld voor jou, voor iedereen die cultuur maakt en (nog niet) werkt in/met het onderwijs.

Je leert hoe je de verbinding tussen kunstenaarschap en onderwijs kunt verbeteren, ontwikkelt je culturele bedrijf, krijgt de kans om te netwerken op lokaal gebied en ontdekt wat wij als cultuurcoaches jou als culturele aanbieder kunnen bieden. Onderwerpen kunnen zijn bijvoorbeeld ‘Bekend worden in het onderwijs’ en ‘Verbinding met de klas’. Heb je een specifieke behoefte? Laat het ons weten!

Voor meer informatie: