Koningsspelen West Betuwe

Op vrijdag 21 april 2023 vinden de landelijke Koningsspelen plaats op het schoolplein en/of bij de lokale sportvereniging(en). Om deze Koningsspelen weer tot een groot succes te maken voor zowel de kinderen als de leerkrachten hebben de buurtsportcoaches deze pagina in het leven geroepen. Met deze Koningsspelenpagina ondersteunen we de scholen in zowel de organisatie als de uitvoering van dit jaarlijkse sportfeest!

Ondersteuningsvragen

Naast de reguliere lessen komen de jaarlijkse extra organisatorische taken en terugkomende evenementen zoals de Koningsspelen te liggen bij de leerkracht(en). De buurtsportcoach kan hierbij ondersteunen. Bekijk hieronder de diverse ondersteuningsmogelijkheden.

Koningsmatch voor scholen

Wil je als school in samenwerking met de lokale sportverenigingen de Koningsspelen organiseren maar heb je nog geen contact met de vereniging? Heb je daarbij ook nog geen geschikte locatie gevonden en/of ben je op zoek naar wat de meerwaarde kan zijn van een Koningsspelen op de accommodatie van een sportvereniging?

Koningsmateriaal uitleenservice

De materiaal uitleenservice zorgt ervoor dat alle scholen en kinderen de mogelijkheid krijgen om divers sportmateriaal uit te proberen, mits het materiaal beschikbaar is. Door de beschikbaarheid van sportmateriaal vanuit het uitleenpunt heb je een brede materiaal- en sportkeuze. Met deze materialen kan je ervoor zorgen dat je vernieuwende activiteiten neerzet, die de koningsspelen van jouw school extra leuk en uitdagend maken.

Koningskoppelsysteem

Wil je als school in samenwerking met een of meerdere scholen de Koningsspelen organiseren, maar heb je nog geen contact met de scholen, kom je er organisatorisch niet uit en/of wil je ondersteuning in het proces?

Draaiboekenkoning

Voor de onder- en middenbouw zijn er kant-en-klare draaiboeken te verkrijgen. Hierin staan nieuwe, uitdagende Koningsspellen. Mocht je hier interesse voor hebben, laat het ons weten. Tevens zijn er werkboekjes in het thema van de Koningsspelen. Leuk voor in de aanloop naar de Koningsspelendag.

Koningsmatch voor sportverenigingen

Wist je dat jij als sportaanbieder ook een belangrijke rol kan spelen bij de organisatie van de Koningsspelen?

Als sportaanbieder kan je scholen helpen bij de invulling van het sportieve gedeelte van de dag, door de accommodatie beschikbaar te stellen of vrijwilligers te leveren. Een mooie manier om kinderen kennis te laten maken met jouw sportaanbod of als start van een structurele samenwerking.

Wil jij met jouw sportvereniging een bijdrage leveren aan het sportieve gedeelte van de koningsspelen? Neem dan contact op.

Beweegtip: Koningsspelen voorafje!

Ieder jaar zal ongeveer 1 maand van te voren het koningsspelenlied en de daarbij behorende koningsspelendans door ‘Kinderen voor kinderen’ uitgebracht worden. Deze dans kan vanaf de releasedatum beoefend worden in de klas en/of gymzaal. Zo kan er op de Koningsspelendag met zoveel mogelijk basisschoolkinderen uit de gemeente West Betuwe een spetterende start maken van de Koningsspelen.

Voor meer informatie over alle mogelijkheden:

Cynthia van de Water
Buurtsportcoach