Home » Nieuws » Kunst en cultuur » Voorstelling ‘Waar is thuis?’ met open armen ontvangen door leerlingen

Voorstelling 'Waar is thuis?' met open armen ontvangen door leerlingen

Jaarlijks organiseert Welzijn West Betuwe tijdens de Kinderboekenweek een inspirerend en leerzaam programma-aanbod. De voorstelling ‘Waar is thuis?’ van dit jaar was een groot succes. In de dorpshuizen van Heukelum en Waardenburg genoten bijna 450 leerlingen uit groep 5/6 van deze muzikale kindervoorstelling.

De voorstelling, geschreven en gespeeld door Aria Stoops, Nasim de Haas en Henne de Winter, nam het jonge publiek mee in een spannend avontuur. Het verhaal draait om een meisje dat verdwaald raakt in de jungle en op zoek gaat naar haar thuis. De leerlingen zongen enthousiast mee met de vooraf ingestudeerde rap en waren erg nieuwsgierig naar hoe het verhaal zou aflopen.

Tijdens de voorstelling werden de leerlingen actief betrokken bij het verhaal door middel van interactie. Met zelfgemaakte groen/rode bordjes beantwoordden ze vragen over de voorstelling. Dit zorgde voor een levendig en dynamisch geheel waaraan de kinderen op speelse wijze konden deelnemen.

Na afloop gaven de leerlingen een groot applaus. Ze waren erg enthousiast over het verhaal en de manier waarop ze werden betrokken. De voorstelling ‘Waar is thuis?’ bracht niet alleen plezier en vermaak, maar bood ook ruimte voor reflectie en discussie over het thema ‘Bij mij thuis’. Welzijn West Betuwe blikt terug op een succesvol evenement en kijkt uit naar de volgende editie van de Kinderboekenweek.

Daniëlle Corbijn
Cultuurcoach