Creatief met Canva

Op dinsdagavond 13 juni kwam een grote groep vrijwilligers bij elkaar om de cursus ‘Canva’ te volgen bij de vrijwilligersacademie van Welzijn West Betuwe. Geen van de deelnemers had (veel) ervaring met ontwerpen: gelukkig is dat ook niet nodig om met Canva te werken. Het grafisch ontwerpplatform zit vol kant-en-klare sjablonen die gebruikers gratis naar eigen smaak kunnen aanpassen. Bovendien is het programma gratis te gebruiken.

Maar liefst zestien deelnemers gaven zich op. Na een uitleg en introductie door cultuurcoach Nathalie gingen de aanwezigen zelf aan de slag met een gekozen project. Ondertussen waren Denise en Nathalie beschikbaar om allerlei vragen te beantwoorden en handige trucjes uit te leggen.

Na de cursus gingen de deelnemers vol enthousiasme naar huis: ze kennen nu de basis van het programma, weten wat er allemaal mogelijk is en hebben zin om zelf te gaan ontdekken. Bovendien kregen ze een stappenplan mee om van begin tot eind te volgen. We kijken terug op een geslaagde avond!

Meer informatie?

Nathalie Gerrits - van den Hof
Cultuurcoach