Een jaar dat alles anders gaat

Afscheid nemen is op dit moment anders dan anders. 

De maatregelen dwingen ons om creatief te worden in het afscheid nemen. In een periode van veel verdriet kan er maar zo weinig. Geen knuffel of hand, vrijwel geen bezoek, een stille uitvaart. Allemaal niet zoals het merendeel dat graag zou willen. 

Er lijkt weinig ruimte om het verlies aandacht te geven. Er is zeer beperkt bezoek mogelijk en praten via de telefoon is ook niet het meest fijne. Wat doe je met je verdriet en hoe vind je de draad van het leven weer terug? Krijg je wel kans om de nieuwe situatie zonder dierbare in je leven in te passen? 

Tijdens de serie bijeenkomsten van de gesprekgroep rouw gaan we enkele onderwerpen bespreken. Helaas lopen we nog tegen de beperking aan om live bij elkaar te komen. We kunnen ons echter goed voorstellen dat er wel behoefte is om met elkaar in gesprek te gaan.

Via Teams gaan we vier bijeenkomsten houden waarin we met elkaar in gesprek kunnen gaan over het verlies, afscheid en hoe verder.

De bijeenkomsten starten 19.30 uur. De data zijn: 14 juni, 21 juni, 28 juni en 5 juli 2021. De gespreksgroep blijft klein. Naast de twee begeleiders kunnen er maximaal 5 deelnemers meepraten.  Er zijn geen kosten aan deze gespreksgroep verbonden. Aanmelden is wel noodzakelijk en kan via pvanderkeur@welzijnwestbetuwe.nl of 06-42223274

Aanmelden of meer info:

Pieter van der Keur
Sociaal werker