eventHome » Evenementen » Volwassenen » Vrijwilligersacademie: iedereen doet MEE

Vrijwilligersacademie: iedereen doet MEE

Vrijwilligersacademie: iedereen doet MEE

Steeds meer kinderen en (jong)volwassenen die extra begeleiding nodig hebben doen mee binnen reguliere (sport)verenigingen. Begeleiders van deze verenigingen spelen een belangrijke rol in het met plezier laten meedoen van deze groep binnen hun vereniging. Door een (niet-zichtbare) beperking als autisme, ADHD of een lichte verstandelijke beperking kunnen deze kinderen en (jong)volwassenen ander gedrag vertonen dan je verwacht. Dat vraagt om een andere houding en deskundigheid.

Met de training ‘Iedereen doet MEE’ ondersteunen we begeleiders bij hun activiteiten/sporttrainingen voor diegenen, die speciale begeleiding nodig hebben. Zij krijgen informatie over het herkennen van gedrag, dat wellicht kan wijzen op een beperking, en praktische tips over hoe hiermee om te gaan.

Inhoud van de training

We gaan aan de slag vanuit praktijkvoorbeelden die de deelnemers zelf kunnen aandragen. Waar je in de praktijk tegenaan loopt staat centraal. We gaan dieper in op de oorzaken van bijzonder gedrag en geven informatie over autisme, ADHD en lichte verstandelijke beperking. We geven tips over hoe je negatieve aandacht kunt ombouwen naar positieve. Daarbij maken we de vertaling naar het geven van sporttrainingen of het begeleiden van activiteiten. Uiteraard koppelen we dit aan de lokale situatie.

Na het volgen van deze training:

  • Herken je welk gedrag van een kind mogelijk met een beperking te maken heeft.
  • Heb je tips gekregen over hoe negatieve aandacht om te buigen naar positieve.
  • Heb je meer kennis over autisme, ADHD en lichte verstandelijke beperking.
  • Kun je aan de slag met praktische tips over het omgaan met kinderen met autisme en/of een lichte verstandelijke beperking tijdens hun eigen activiteit/training.

De training bestaat uit twee bijeenkomsten. Elke bijeenkomst duurt 2,5 uur. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 20 juni, de tweede op 27 juni.

Opgeven

Tickets

Soort ticketPlaatsen
Iedereen doet MEE op 20 en 27 juni
Deelnemer 1

Registratiegegevens

Meer informatie?

Cynthia van de Water
Buurtsportcoach
Home » Evenementen » Volwassenen » Vrijwilligersacademie: iedereen doet MEE