eventHome » Evenementen » Natuur » Paprikakwekerij Van der Burg, Est

Paprikakwekerij Van der Burg, Est

Paprikakwekerij Van der Burg, Est

In Est, op zo’n 5 kilometer afstand van Geldermalsen, staat een paprikakwekerij van familie Van der Burg. De oppervlakte van dit bedrijf is ruim 3 hectare (30.000 m2).

In de kas telen zij groene paprika’s. De jonge plantjes worden in de eerste week van januari gepoot. Na een groeiperiode van ongeveer 2 ½ maand kunnen we beginnen met oogsten van de vruchten. De oogst periode loopt van medio maart tot eind oktober. Naast het oogsten is het ook nodig om de plant te verzorgen; als kinderen hun haren niet kammen en knippen zien ze er ook onverzorgd uit…. Daarnaast moeten de vruchten uit de kas getransporteerd worden, gesorteerd worden en weer naar de veiling gebracht worden.

Van der Burg teelt milieubewust. Zo wordt het water dat niet door de planten gebruikt wordt gerecirculeerd, hebben we een dubbel scherm in de nok van de kas om ’s winters minder te hoeven stoken en ’s zomers als bescherming tegen de instraling van de zon. Ook hebben we een WKK (Warmte-kracht-koppeling); dit is een soort generator waarmee we stroom kunnen produceren; wat weer terug gaat het stroomnet in.

Vaak hebben kinderen geen idee hoe het reilt en zeilt in een kas. De kwekerij wilt de kinderen de mogelijkheid geven om een kijkje in een glastuinbouwbedrijf te nemen. De indruk die zo’n ruimte maakt….

Opgeven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.