Eerste editie West Betuwe JAM smaakt naar meer

Het zit erop! De eerste editie van het tweedaagse festival West Betuwe Jam was een overweldigend succes. Beide dagen is het festival drukbezocht en in combinatie met het fantastische weer zat het festivalsfeertje er goed in. Bezoekers hebben volop genoten van lekker eten en drinken, feestelijke muziek en vooral een heleboel gezelligheid. De vrijdag stond in het teken van de ouderen van de gemeente, op zaterdag werden de vrijwilligers uit West Betuwe in het zonnetje gezet. De (meer dan veertig!) standhouders hebben de vruchten geplukt van de grote diversiteit aan festivalgangers. Saamhorigheid is dan ook het sleutelwoord van West Betuwe JAM: zowel tussen standhouders als bezoekers als tussen de initiatieven onderling zijn er veel tips en verhalen uitgewisseld. Precies waar West Betuwe JAM voor staat!

Het spetterende festival, waarvoor scholengemeenschap De Lingeborgh het terrein vormde, werd toepasselijk afgesloten met de uitreiking van de Leefbaarheidsbokaal. De wisselbeker werd uitgereikt aan het initiatief dat volgens de festivalgangers de prijs het meest verdiende. De tien genomineerde initiatieven hadden elk een kraam op het terrein om bezoekers te ontmoeten én te enthousiasmeren. Met succes! Er zijn tijdens West Betuwe JAM veel nieuwe contacten ontstaan tussen de meest uiteenlopende doelgroepen die de leefbaarheid in de gemeente alleen maar zullen vergroten.

Wethouder Rutger van Stappershoef maakte de winnaar van de Leefbaarheidsbokaal bekend.  Integreren doe je Samen ging met de felbegeerde prijs en het bijbehorende bedrag van €1.000,- naar huis. De stichting zet zich in om vluchtelingen een warm welkom te bieden in de gemeente. Marcel de Valk mocht de stimuleringsprijs van de Lions Club, ter waarde van €250,-, uitreiken aan de bejaardensoos Rhenoy. Welzijn West Betuwe kijkt met een grote glimlach terug op een fantastisch weekend boordevol gezelligheid, betrokkenheid en saamhorigheid.