Home » Nieuws » Volwassenen » Wie luistert er naar jou?

Wie luistert er naar jou?

Het afscheid nemen van een dierbare, een verandering in of het wegvallen van zekerheden zoals je baan of relatie, is een ingrijpende en verdrietige gebeurtenis in een mensenleven.
Het omgaan met verlies en rouw in deze crisistijd kan door alle beperkingen met betrekking tot fysiek contact extra zwaar zijn. Juist in een periode van afscheid nemen en rouw heb je behoefte aan troost en fysieke nabijheid van mensen die je lief zijn.

Belangrijk in deze periode is in contact te blijven met je naasten (familie, vrienden). Via de telefoon, videobellen of chatten. Hiermee kun je gevoelens en gedachten waar je het moeilijk mee hebt delen. Daarnaast biedt een ander praatje ook afleiding.
Je omgeving weet soms niet goed hoe ze met de situatie om moeten gaan of ze weten niet waar jij behoefte aan hebt. Maak dit bespreekbaar met jouw naasten, dat biedt ruimte om elkaar te ondersteunen in deze moeilijke periode.

In deze onzekere corona periode kunnen mensen extra terughoudend zijn in het zoeken van contact of het bieden van hulp. Welzijn West Betuwe kan je een luisterend oor bieden als je daar behoefte aan hebt. Ook als je op zoek bent naar informatie over hoe je met verlies om kunt gaan nu alles anders is kunnen we jou van dienst zijn. Neem gerust contact op met  Pieter van der Keur T. (06) 42 22 32 74 of Els Verweij de Geus T. (06) 39 46 10 79.