Home » Nieuws » Senioren » Digitale Mantel in West Betuwe

Digitale Mantel in West Betuwe

Welzijn West Betuwe zoekt ouderen die digitaal contact willen onderhouden met hun mantelzorgers en zelf geen digitaal communicatiemiddel tot hun beschikking hebben.

Door de coronamaatregelen kunnen veel ouderen het huis niet uit. Welzijn West Betuwe stelt iPads beschikbaar om toch contact te kunnen onderhouden met de mantelzorgers. Drie weken geleden zijn de eerste ouderen aan de slag gegaan met hun iPads. “We zitten nu al wekenlang in de coronatijd. De laatste weken gaan sneller, omdat ik nu de iPad heb en met mijn kinderen en kleinkinderen kan beeldbellen. Het is nu zo vrijdag”, aldus één van de enthousiaste ouderen.

Bij uitreiking zijn de iPads klaar voor gebruik, geheel ingericht met een Apple ID en verschillende apps om te kunnen beeldbellen. Indien nodig krijgt de mantelzorger ook de beschikking over een iPad. De ouderen krijgen uitleg en ondersteuning bij het gebruik van de iPad. Een medewerker van Welzijn West Betuwe begeleidt de ouderen bij het gebruik zolang als dit nodig is, waarbij vanzelfsprekend de coronarichtlijnen in acht worden genomen. Met vragen kunnen de ouderen terecht bij hun contactpersoon van Welzijn West Betuwe.

Ben of ken je iemand die hiervoor in aanmerking wil komen? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op.

Meer informatie:

Babs Bergs
Consulent Ouderen
Anne van Steijn
Consulent Mantelzorg