Dichterbij elkaar: mantelzorgwoning

 

Zorg jij voor je naaste en zou je graag dichterbij elkaar willen wonen? Misschien is een mantelzorgwoning dan wel wat voor jou. Je kunt ervoor kiezen om een aparte tijdelijke woning bij je huis te plaatsen of bijvoorbeeld de schuur of garage om te bouwen tot mantelzorgwoning.

Aannemer: “Er is veel mogelijk”
Een mantelzorgwoning kan onder bepaalde voorwaarden vergunningsvrij worden gerealiseerd in gemeente West Betuwe. Je moet je wel aan bepaalde regels houden. Aannemer Arie de Ruiter, van De Ruiter Bouw uit Deil, realiseerde twee mantelzorgwoningen in Deil en Est. Een bijgebouw en een tot mantelzorgwoning omgebouwde paardenstal.

“De eerste stap die je moet zetten, is naar de gemeente gaan. Zodra je daar een ‘go’ hebt, kun je in gesprek met een aannemer. We kennen de regels, hebben ervaring en denken mee. Van tekening tot oplevering. Er is veel mogelijk, in overleg natuurlijk. Bij een verbouwing van een schuur nemen we bijvoorbeeld ook de buitenkant mee als dit gewenst is, zodat het er wel mooi uitziet. We isoleren, maken de badkamer en keuken.”

Eén aanspreekpunt
“Het fijne is dat je tijdens het hele traject maar één aanspreekpunt hebt. Dat ontzorgt. Wij zorgen voor de planning en dat de juiste werklui met de goede spullen op tijd klaarstaan. We kunnen binnen 8 weken na de vergunning de mantelzorgwoning opleveren. Qua kosten moet je voor een nieuw bijgebouw rekenen op zo’n € 65.000 euro, de kosten zijn natuurlijk ook afhankelijk van de wensen. Verbouwen van een bestaand gebouw is altijd wat duurder.”
Meer weten? www.deruiterbouw.nl of 0345-651 684.

Hulp of advies nodig?
Neem dan contact met het Omgevingsloket  voor de gemeente West Betuwe. Ook bij Welzijn West Betuwe kunnen we met je meedenken over de mogelijkheden en wensen.

Meer informatie over mantelzorgondersteuning?

Anne van Steijn
Consulent mantelzorg