De eerste Natuurweek komt eraan

De allereerste Natuurweek komt eraan! Maandag 20 maart tot en met vrijdag 24 maart 2023 staan bij Welzijn West Betuwe geheel in het teken van de boerderij! In samenwerking met Boerderij-educatie Rivierenland en Voedselbos Lingehout kunnen basisscholen uit West Betuwe gratis op bezoek bij verschillende boerderijen in de gemeente. 

Natuur-, milieu- en boerderij-educatie

Welzijn West Betuwe draait in het eerste halfjaar van 2023 een pilot om natuur-, milieu- en boerderij-educatie op te starten in de gemeente West Betuwe. De gemeente West Betuwe hecht veel waarde aan cultuur(historie) en tradities en wil deze behouden. Duurzaamheid en milieubewust leven spelen dan ook een belangrijke rol tijdens deze educatielessen

Het doel van de West Betuwse Natuurweek is om kinderen van jonge leeftijd op een positieve manier kennis te laten maken met lokale tradities en de cultuurhistorie van de gemeente West Betuwe. Dit draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling, vergroot het cultureel en historisch besef en geeft kinderen mogelijkheden tot deelname aan de maatschappij. 

Welzijn West Betuwe organiseert voor de groepen 3 en 4 bezoeken aan verschillende boerderijen en er staat nog veel meer op het programma. 

Meer informatie?

Linda Maaskant
Projectleider/cultuurmakelaar