Slaap jezelf gezond

Workshop Slaap jezelf gezond

Dat de kwaliteit van slaap ongelofelijk belangrijk is om optimale prestaties neer te zetten, was voor Pons Jan Vermeer al snel duidelijk. Hij werkt al jarenlang met topsporters die dagelijks trainen. Hun herstel is sterk afhankelijk van hoe serieus de sporter omging met zijn slaap. Hoe beter de slaapkwaliteit des te beter de training. Aangezien een sporter maar een beperkt aantal jaren heeft om zijn top te bereiken, is elk trainingsuur dat hij fit en met volle aandacht kan trainen van groot belang. Optimaal slapen gaf meetbare resultaten, zoals fysiek sneller herstellen, betere motorische vaardigheden, langer kunnen focussen en emotioneel stabieler zijn. Niet alleen voor sporters is slaap belangrijk, voor ieder mens en vooral senioren is het een belangrijke prioriteit.

Veroudering gaat gepaard met veranderingen in het slaappatroon: verminderde slaapefficiëntie, inslaapstoornissen en vroeg ontwaken

Deze workshop heeft als doel inzicht te geven in het fenomeen slaap. Deelnemers ontdekken hoe zij op een praktische manier invulling kunnen gegeven aan een betere slaapkwaliteit bij zichzelf en mogelijk bij de partner. Waar liggen de mogelijkheden en wat zijn de bedreigingen van onze slaap? Wat zijn de signalen van een mindere kwaliteit op fysiek, mentaal en emotioneel gebied?  Welke slaaprituelen zou je kunnen ontwikkelen en wat doen ontspanningsoefeningen en visualisatie voor de slaap? Ook wordt ingegaan op de kracht van een ‘powernap’.

Door de workshop, een praktische en interactieve sessie, raken de deelnemers geïnspireerd en gaan zij meer bewust met het fenomeen slaap aan het werk. De tijdens de workshop geboden inzichten en handvatten zijn voor de deelnemers direct toepasbaar.

In deze workshop  van .. minuten kunnen de volgende thema’s aan de orde komen:

  • Waarom is slapen  de belangrijkste prioriteit?
  • Wat is kwalitatief goed slapen?
  • Hoe kan ik me het beste voorbereiden op een goede nachtrust?
  • Hoe sluit ik een dag goed af en laat ik de dag los?
  • Wat doet stress/druk met de kwaliteit van slaap?
  • Hoe herstel ik van een verstoorde nacht?
  • De is de kracht van een powernap?
  • Praktische tips.
  • Korte oefeningen om direct toe te passen.

Aan het einde van de workshop is er ruimte om individuele vragen te stellen.

 

 

Spreker: Ponds Jan Vermeer

Datum: vrijdag 10 juni

Tijd: workshopronde 2 van 17.15 – 18.00 uur

Locatie: West Betuwe JAM

–> Aanmelden voor deze workshop