Home » Nieuws » Volwassenen » Wethouder overhandigt eerste toolkit ‘Werk en Mantelzorg’

Wethouder overhandigt eerste toolkit ‘Werk en Mantelzorg’

Wethouder Ton van Maanen heeft op dinsdag 6 november de eerste toolkit ´Werk en Mantelzorg’ overhandigt aan Bron Groenvoorziening. De toolkit is ontwikkeld door Welzijn West Betuwe in het kader van de Week van de Mantelzorg. Met de toolkit geven we bedrijven en werkgevers een handreiking om mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid te voeren. De toolkit versturen we in de Week van de Mantelzorg naar ruim 200 bedrijven in de toekomstige gemeente West Betuwe.

Werkgevers spelen een belangrijke rol in het ondersteunen van mantelzorgers in de combinatie van werk en mantelzorg. “Iemands thuissituatie heeft veel invloed op zijn werk,” vindt ook wethouder van Maanen. “Daarom moet een werkgever aandacht hebben voor zaken als mantelzorg. De toolkit van Welzijn West Betuwe zorgt voor bewustwording bij werkgevers en helpt ze op weg.” De toolkit is een bewaarexemplaar zodat deze gebruikt of toegepast kan worden wanneer het uit komt of nodig is.

Voor werkgevers en werknemers
Welzijn West Betuwe en de drie gemeenten hopen hiermee een handzaam middel te geven om ook op de werkvloer mantelzorgers te ondersteunen. De mantelzorgconsulenten van Welzijn West Betuwe kijken graag met werkgevers mee welke hulp nodig is voor een werknemer die mantelzorg  combineert met werk.

De Week van de Mantelzorg
Welzijn West Betuwe organiseert jaarlijks de Week van de Mantelzorg in de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. Ook dit jaar heeft Welzijn West Betuwe van 5 t/m 10 november een uitgebreid programma. Tijdens deze week brengen we het thema mantelzorg bij diverse doelgroepen onder de aandacht. Meer informatie over het volledige programma kunt u vinden op www.weekvandemantelzorg.nl.

West Betuwe
Vanaf 1 januari vormen de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal de gemeente West Betuwe. Met elkaar bereiden we ons voor op de start van de nieuwe gemeente in 2019.