West Betuwe in beweging tijdens Nationale Sportweek

West Betuwe – De Nationale Sportweek is achter de rug, waarbij Welzijn West Betuwe sport en bewegen extra onder de aandacht heeft weten te brengen. De organisatie kijkt terug op een geslaagde week. Het programma bood inwoners van diverse leeftijden de mogelijkheid deel te nemen aan een gevarieerd aanbod. Gratis proeflessen bij diverse sportverenigingen en -aanbieders, de jaarlijks terugkerende challenge en het evenement ‘kleur je dag’ zijn hier voorbeelden van.

Op maandag weten ruim 20 vrijwilligers van diverse sportverenigingen de weg naar fusieclub BRC te vinden. Tijdens de verenigingsavond ‘binden en bonden’ hebben zij gesproken over actuele thema’s als inclusie en veiligheid. HC Geldermalsen heeft met ondersteuning van Welzijn West Betuwe ruim 200 kinderen in beweging gezet tijdens een succesvol hockeytoernooi.

Gedurende de hele week hebben inwoners gebruik gemaakt van de kans om een (nieuwe) sport te proberen bij een vereniging of sportaanbieder. De week stond ook in het teken van de challenge Beat the bar. De winnaar, Judah Timmer van CBS de Schakel hangt 4.04 minuten en krijgt hiermee de wisseltrofee.

De ‘Kleur je dag!’ familieloop  is op vrijdag 22 september met ruim 80 deelnemers voor jong en oud een mooie afsluiting van de Nationale Sportweek. Op Capfun camping de Rotonde ogen de deelnemers steeds kleuriger. Na de nodige rondjes hardlopen, is er een gave schuimparty en keren de kinderen met hun ouders voldaan huiswaarts.

Meer informatie?

Cynthia van de Water
Buurtsportcoach