Welzijnsdiner Lions Club Rivierenland groot succes

De Lions Club Rivierenland nodigde in samenwerking met Welzijn West Betuwe vijftig mensen uit de gemeente uit voor een bijzonder kerstdiner. De sociaal werkers selecteerden uit elk gebied een aantal gasten die om de meest uiteenlopende redenen een gezellige en zorgeloze avond verdienden. Op woensdagavond 21 december schoof iedereen aan bij Schenkerij de Beurs in Geldermalsen.

Een winters diner
De gasten werden ontvangen in winterse sferen. Schenkerij de Beurs was feestelijk aangekleed met winterse vachten, prachtige verlichting en kerstbomen aan het plafond. Na een glaasje bubbels begonnen de genodigden aan een vijfgangendiner. Pitmaster Rino Lafranceschina zette de heerlijkste (winter)barbecuegerechten op tafel en De Nijlpaarden zorgden voor de muzikale omlijsting van de avond. De interactieve en gezellige liedjes leverden een grote bijdrage aan de gemoedelijke en gezellige sfeer. Het gezelschap bestond uit een diverse groep West Betuwenaren. Zo ook een kleindochter die haar opa vergezelde:

Het is heel mooi om dit zo met opa samen te kunnen doen. We weten niet waar we het aan te danken hebben, maar het is fijn dit samen te doen.

Samen aan tafel
Het Welzijnsdiner is gefinancierd door de Lions Club Rivierenland, die zelf de handen uit de mouwen staken. Niet alleen werden gasten zonder eigen vervoer opgehaald en thuisgebracht, ook de bediening lag in handen van de Lions en de sociaal werkers van Welzijn West Betuwe. Dat de bediening hierdoor niet even soepel liep mocht de pret zeker niet drukken.

De tafelschikking was van tevoren gemaakt zodat men met bekende én onbekende gasten aan tafel zat. Al waren de onbekenden niet altijd zo vreemd als gedacht: twee dames uit Tricht kwamen erachter dat zij praktisch achterburen zijn en hebben direct afgesproken elkaar vaker te zien. Het Welzijnsdiner was hiermee meer dan geslaagd. Wie na het diner nog ruimte had kreeg bovendien een heerlijk gebakje van de leerlingen van de Lingeborgh mee naar huis.

Meer informatie?

Hetty van Oord
Sociaal werker