Home » Vrijwilligersacademie

Trainingen en cursussen van Welzijn West Betuwe zijn ondergebracht in de Vrijwilligersacademie West Betuwe, in samenwerking met de gemeente West Betuwe. Het aanbod van de Vrijwilligersacademie West Betuwe is samengesteld op basis van de behoeftes die zijn opgehaald bij vrijwilligersorganisaties op het gebied van sport, cultuur, zorg en welzijn. Het aanbod is gedeeltelijk afkomstig uit het Lokaal Sportakkoord West Betuwe en de uitvoeringsagenda Cultuur en Kunst West Betuwe.

De onderwerpen zijn diverse trainingen over gezonde vereniging en over hoe je vrijwilligers langer aan je organisatie kunt binden. Zichtbaarheid vergroten van je initiatief maar ook onderwerpen als hoe om te gaan met dementie en signalering ouderenmishandeling staan op het programma. De trainingen zijn gratis voor alle vrijwilligers die actief zijn in West Betuwe. Kijk in onze agenda voor data en tijden!

Mensen maken West Betuwe

Iets betekenen voor je omgeving? Vraag om je heen of er vrijwilligers nodig zijn of misschien is er iemand in de buurt die wat hulp kan gebruiken. Want mensen maken West Betuwe! Bekijk eens onze vacaturebank eens. Tevens kun je met verschillende vragen over vrijwilligerswerk bij Welzijn West Betuwe terecht. Wij denken graag met je mee!

Vrijwilligersacademie

 18 septemberBlote voetenwandeling (heeft inmiddels plaatsgevonden)
Je zet je regelmatig in als vrijwilliger en als beloning nodigen wij je uit om een ochtend helemaal uit je comfortzone te gaan en mee te doen aan een blote voetenwandeling.
Meer lezen en/of aanmelden 

 24 septemberProefles yoga voor vrijwilligers (heeft inmiddels plaatsgevonden)
Jouw inspanning als vrijwilliger willen wij belonen met een avondje ontspanning. Een fijne relaxte avond in Yogastudio Geldermalsen waarin je leert ontspannen.
Meer lezen en/of aanmelden

30 septemberHet nieuwe werven
Het Nieuwe Werven is een methode waarbij je op een andere manier naar vrijwilligers en vrijwilligerswerk leert kijken. Je gooit oude overtuigingen overboord en schept ruimte en creativiteit.
Meer lezen en/of aanmelden

 4 oktoberSignalering ouderenmishandeling
(Helaas kan deze avond niet doorgaan)
Heeft u belangstelling voor deze avond, dan kunnen we die in 2022 nogmaals inplannen. Je kunt hiervoor aanmeldformulier invullen. In de Nationale Ouderenweek, biedt Welzijn West Betuwe in samenwerking met Veilig Thuis de workshop ‘Signalering ouderenmishandeling’. Als een ouder iemand blauwe plekken heeft, kan dat komen door mishandeling.  Niet alleen lichamelijk of psychische mishandeling maar ook financiële uitbuiting valt ouderenmishandeling.
Meer lezen en/of aanmelden

 11 oktoberLaten ontspannen kun je leren!
Als vrijwilliger kun je te maken krijgen met mensen die gespannen, angstig en in paniek zijn. Wil je weten wat je kunt doen om zo iemand te begeleiden naar meer rust en ontspanning?
Meer lezen en/of aanmelden

27 oktoberWorkshop Opvallende vacatures met pindakaas!
Om de aandacht van een potentiële vrijwilliger naar jouw organisatie te krijgen is het belangrijk dat je opvalt tussen al die andere vacatures. Hoe je dat doet leer je aan de hand van pindakaas. Ja, echt!
Meer lezen en/of aanmelden

Besturen met impact – februari 2022
In samenwerking met Welzijn Bommelerwaard organiseren wij de cursus Besturen met impact. De rol van bestuurder wordt in een veranderende samenleving steeds uitdagender en complexer. Dat vraagt veel van een bestuurder, maar het biedt ook mooie uitdagingen om op persoonlijk vlak stappen te maken. De opleiding Besturen met impact geeft hierbij een persoonlijke verdieping.
Met ‘Besturen met impact’ wordt bestuurders de mogelijkheid geboden zich te ontwikkelen. De opleiding is opgebouwd langs de thema’s: Persoonlijk Leiderschap, Strategisch Besturen, Verbinden en Maatschappelijk Ondernemerschap. De vier bijeenkomsten, de zelfstudieopdrachten en de eindopdracht zullen bij elkaar zo’n veertig uur aan tijdsinvestering vergen in een tijdsbestek van ongeveer vier maanden. Lees meer en meld je aan.

 Online trainingen

Vrijwilligersacademie online: Instructie Verantwoord Alcoholschenken

Met deze gratis online cursus kunnen vrijwilligers het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Hierbij leer je hier jij verantwoord alcohol kan schenken. Na het doen van de cursus volgt er een toets en daarna ontvang je het IVA certificaat in je mailbox.

Vrijwilligersacademie online; Training Word dementievriendelijk

Hier vind je  twaalf online trainingen voor specifieke beroepsgroepen en/of vrijwilligers. Staat jouw groep er niet tussen? Doe dan de basistraining ‘GOED omgaan met dementie’ of ‘In je buurt’. Klik hier voor de trainingen

Vrijwilligersacademie online: Fondsenwerving

Hoe vind je financiering voor jouw project? Hoe moet je een aanvraag indienen bij een fonds en welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag? De online cursus fondsenwerving helpt je op weg bij het vinden van financiering van jouw project. Of je vrijwilliger bent of penningmeester, of je actief bent bij een vrijwilligersvereniging of in je eigen buurt, iedereen wil weten hoe fondsenwerving een succes wordt.

Contact

-
Ineke van Hazendonk
Consulent Vrijwilligers en Participatie