Home » Vrijwilligersacademie

Alle vrijwilligers(organisaties) in West Betuwe kunnen gratis deelnemen aan de trainingen en cursussen van de vrijwilligersacademie van Welzijn West Betuwe. Het aanbod van de vrijwilligersacademie West Betuwe is samengesteld op basis van de behoeftes die zijn opgehaald bij vrijwilligersorganisaties in West Betuwe. Het aanbod is gedeeltelijk afkomstig uit het Lokaal Sportakkoord West Betuwe en de uitvoeringsagenda Cultuur en Kunst West Betuwe.

Hieronder een overzicht van de verschillende trainingen. Kijk in onze agenda voor details over data en tijden!

Vrijwilligersacademie

Masterclass Zet in beweging Sport

03/10/2023 – Dorpshuis Meteren
Bewegen is gezond, maar hoe krijg je een groep in beweging? Nadruk van deze dag ligt op bewegen met senioren. Nieuwe materialen, mogelijkheden om te differentiëren… -.

Voor meer info, kijk

Zet in beweging met theater

12/10/2023 – De Burcht van Haeften
Theater is een mooie manier om een groep in beweging te krijgen. Geschikt voor alle leeftijden en alle doelgroepen.
Je gaat spiegelen, improviseren en overdrijven. Samen met de trainer bespreek je welke oefeningen voor jouw groep zouden kunnen werken. Je krijgt tips van de trainer en leert veel van elkaar.

Voor meer info, kijk hier

Geplande traingen

Canva, januari 2024, 6 bijeenkomsten
Canva, juni 2024, 1 bijeenkomst
Valpreventie, februari en juni, 1 bijeenkomst
Fondsenwerven, juni
Vrijwilligersmanagement, maart, 2 bijeenkomsten

Online trainingen

Vrijwilligersacademie online: Instructie Verantwoord Alcoholschenken

Met deze gratis online cursus kunnen vrijwilligers het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Hierbij leer je hier jij verantwoord alcohol kan schenken. Na het doen van de cursus volgt er een toets en daarna ontvang je het IVA certificaat in je mailbox.

Vrijwilligersacademie online: Training word dementievriendelijk

Hier vind je twaalf online trainingen voor specifieke beroepsgroepen en/of vrijwilligers. Staat jouw groep er niet tussen? Doe dan de basistraining ‘GOED omgaan met dementie’ of ‘In je buurt’. Klik hier voor de trainingen

Vrijwilligersacademie online: Fondsenwerving

Hoe vind je financiering voor jouw project? Hoe moet je een aanvraag indienen bij een fonds en welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag? De online cursus fondsenwerving helpt je op weg bij het vinden van financiering van jouw project. Of je vrijwilliger bent of penningmeester, of je actief bent bij een vrijwilligersvereniging of in je eigen buurt, iedereen wil weten hoe fondsenwerving een succes wordt.

Contact

Sandra de Kock
Algemeen coördinator
-
Ineke van Hazendonk
Secretariaat / Consulent vrijwilligers en participatie