Home » Vrijwilligersacademie

Alle vrijwilligers(organisaties) in West Betuwe kunnen gratis deelnemen aan de trainingen en cursussen van de vrijwilligersacademie van Welzijn West Betuwe. Het aanbod van de vrijwilligersacademie West Betuwe is samengesteld op basis van de behoeftes die zijn opgehaald bij vrijwilligersorganisaties in West Betuwe. Het aanbod is gedeeltelijk afkomstig uit het Lokaal Sportakkoord West Betuwe en de uitvoeringsagenda Cultuur en Kunst West Betuwe.

Hieronder een overzicht van de verschillende trainingen. Kijk in onze agenda details over data en tijden!

Vrijwilligersacademie

Workshop Positieve gezondheid 10 en 11 juni
Tijdens de workshop ga je zelf aan de slag met Positieve Gezondheid. Gezond zijn is meer dan alleen niet ziek zijn. De workshop is een mooie kennismaking met het spinnenweb en met de praktische toepasbaarheid. De workshop op vrijdag is gericht op vitaal ouder worden. Op zaterdag is de workshop gericht op vrijwilligers. Geef je hier op.

Versterk je vrijwilligersteam 23 februari en 9 maart
Heeft jouw organisatie of vereniging hulp nodig bij het werven van vrijwilligers? Of wil je vrijwilligers betrokken houden, maar weet niet goed hoe? Dan is dit de training voor jou!
Aan de hand van praktische tips en handvatten gaan we aan de slag met de verschillende onderwerpen die kunnen spelen rondom vrijwilligerswerk.
Na twee avonden, weet je hoe je vrijwilligers moet werven, belonen en behouden! Lees meer en schrijf je in

Besturen met impact – februari 2022
In samenwerking met Welzijn Bommelerwaard organiseren wij de cursus Besturen met impact. De rol van bestuurder wordt in een veranderende samenleving steeds uitdagender en complexer. Dat vraagt veel van een bestuurder, maar het biedt ook mooie uitdagingen om op persoonlijk vlak stappen te maken. De opleiding Besturen met impact geeft hierbij een persoonlijke verdieping.
Met ‘Besturen met impact’ wordt bestuurders de mogelijkheid geboden zich te ontwikkelen. De opleiding is opgebouwd langs de thema’s: Persoonlijk Leiderschap, Strategisch Besturen, Verbinden en Maatschappelijk Ondernemerschap. De vier bijeenkomsten, de zelfstudieopdrachten en de eindopdracht zullen bij elkaar zo’n veertig uur aan tijdsinvestering vergen in een tijdsbestek van ongeveer vier maanden. Lees meer en meld je aan.

 Online trainingen

Vrijwilligersacademie online: Instructie Verantwoord Alcoholschenken

Met deze gratis online cursus kunnen vrijwilligers het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Hierbij leer je hier jij verantwoord alcohol kan schenken. Na het doen van de cursus volgt er een toets en daarna ontvang je het IVA certificaat in je mailbox.

Vrijwilligersacademie online; Training Word dementievriendelijk

Hier vind je twaalf online trainingen voor specifieke beroepsgroepen en/of vrijwilligers. Staat jouw groep er niet tussen? Doe dan de basistraining ‘GOED omgaan met dementie’ of ‘In je buurt’. Klik hier voor de trainingen

Vrijwilligersacademie online: Fondsenwerving

Hoe vind je financiering voor jouw project? Hoe moet je een aanvraag indienen bij een fonds en welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag? De online cursus fondsenwerving helpt je op weg bij het vinden van financiering van jouw project. Of je vrijwilliger bent of penningmeester, of je actief bent bij een vrijwilligersvereniging of in je eigen buurt, iedereen wil weten hoe fondsenwerving een succes wordt.

Contact

-
Ineke van Hazendonk
Consulent Vrijwilligers en Participatie