Home » Vrijwilligersacademie

Alle vrijwilligers(organisaties) in West Betuwe kunnen gratis deelnemen aan de trainingen en cursussen van de vrijwilligersacademie van Welzijn West Betuwe. Het aanbod van de vrijwilligersacademie West Betuwe is samengesteld op basis van de behoeftes die zijn opgehaald bij vrijwilligersorganisaties in West Betuwe. Het aanbod is gedeeltelijk afkomstig uit het Lokaal Sportakkoord West Betuwe en de uitvoeringsagenda Cultuur en Kunst West Betuwe.

Hieronder een overzicht van de verschillende trainingen. Kijk in onze agenda voor details over data en tijden!

Vrijwilligersacademie

Podcast maken

27/05/2023 – De Pluk, Geldermalsen
Een goed gesprek met een vrijwilliger bij jullie op de club of iemand die bij de oprichting van jullie initiatief betrokken is geweest? Deze workshop bestaat uit twee delen. Eerst ga je aan de slag met theorie en vervolgens gaan jullie ook zelf materiaal maken. De trainer helpt waar nodig, zodat je met bruikbaar materiaal naar huis gaat.

Voor meer info klik hier

Informatieavond vertrouwenspersoon

06/06/2023 – Dorpshuis Asperen
Welzijn West Betuwe biedt de mogelijkheid om met jouw vrijwilligersorganisatie of vereniging gratis gebruik te maken van de vertrouwenspersoon van Welzijn West Betuwe. Deze avond is ook geschikt voor vertrouwenspersonen van organisaties die willen sparren over thema’s die spelen bij hun vereniging.

Doelgroep: bestuurders van vrijwilligersorganisaties, sport en cultuuraanbieders.

Voor meer info, kijk

Psychiatrie in vogelvlucht

12/06/2023 – De Pluk Geldermalsen
Als vrijwilliger kom je met veel verschillende mensen in contact. Op een goede manier aansluiten bij de ander kan soms een grote uitdaging zijn. Bij gedrag dat ontstaat door psychiatrische aandoeningen zoals bijvoorbeeld een depressie, angststoornis, psychose of dementie kan dit extra lastig zijn. Daarom organiseren we in samenwerking met ProPersona de cursus ‘Psychiatrie in vogelvlucht’. Een korte cursus waarin veelvoorkomende psychiatrische aandoeningen worden toegelicht. Het gaat in deze cursus niet om het leren stellen van een diagnose. Het hebben van globale kennis over psychische problemen kan echter meer begrip brengen voor het gedrag van de ander. De cursus heeft tot doel het vergroten van kennis en handelingsbekwaamheid in de omgang met mensen met psychische problemen.

Naast de algemene kennis zal aandacht worden besteed aan gespreksvaardigheden en is er eventueel ruimte om met de kennis en vaardigheden te oefenen.

Voor meer info, kijk hier

 

Ontwerp zelf je promotiemateriaal met Canva

13/06/2023 – De Pluk Geldermalsen
Een flyer een poster of een leuke social media post maken was nog nooit zo makkelijk. Tijdens deze training ga je op jouw niveau aan de slag met Canva. Canva is een gratis programma waarmee je in een handomdraai de mooiste uitnodigingen, flyers en berichten maakt. Moet je nog iets maken? Neem mee, dan gaan we daar direct mee aan de slag.

Voor meer info, kijk hier

 

Informatieavond vertrouwenspersoon

13/09/2023 – De Pluk Geldermalsen
Welzijn West Betuwe biedt de mogelijkheid om met jouw vrijwilligersorganisatie of vereniging gratis gebruik te maken van de vertrouwenspersoon van Welzijn West Betuwe.

Doelgroep: bestuurders van vrijwilligersorganisaties, sport en cultuuraanbieders.

Voor meer info, kijk hier.


Masterclass Zet in beweging Sport

05/09/2023 – Dorpshuis Ophemert
Bewegen is gezond, maar hoe krijg je een groep in beweging? Tijdens deze masterclass bieden we je inspiratie en krijg je tips en trucs om meer beweging in jouw groep te krijgen. Je maakt kennis met de materialen van Welzijn West Betuwe en je maakt .

Voor meer info, kijk

 

Zet in beweging met muziek

14/09/2023 – Dorpshuis De Poort, Herwijnen
Muziek is niet alleen rustgevend het prikkelt je brein en zet mensen in beweging. Werk jij als vrijwilliger met groepen dan is deze training echt een aanrader. We gaan aan de slag met verschillende vormen van muziek maken. Ook wanneer je zelf geen conservatorium hebt gedaan gaat het jou, met de tips en trucs van deze training, zeker lukken jouw groepen vaker muziek te laten maken.

Voor meer info, kijk

Masterclass Zet in beweging Sport

03/10/2023 – Dorpshuis Meteren (ovb)
Bewegen is gezond, maar hoe krijg je een groep in beweging? Nadruk van deze dag ligt op bewegen met senioren. Nieuwe materialen, mogelijkheden om te differentiëren… -.

Voor meer info, kijk

Zet in beweging met theater

12/10/2023 – De Burcht van Haaften
Theater is een mooie manier om een groep in beweging te krijgen. Geschikt voor alle leeftijden en alle doelgroepen.
Je gaat spiegelen, improviseren en overdrijven. Samen met de trainer bespreek je welke oefeningen voor jouw groep zouden kunnen werken. Je krijgt tips van de trainer en leert veel van elkaar.

Voor meer info, kijk

Verwacht in 2023

  • Levensverhalen schrijven
  • Filmen met je iPhone
  • Ontspannen met Qi Gong

Online trainingen

Vrijwilligersacademie online: Instructie Verantwoord Alcoholschenken

Met deze gratis online cursus kunnen vrijwilligers het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Hierbij leer je hier jij verantwoord alcohol kan schenken. Na het doen van de cursus volgt er een toets en daarna ontvang je het IVA certificaat in je mailbox.

Vrijwilligersacademie online: Training word dementievriendelijk

Hier vind je twaalf online trainingen voor specifieke beroepsgroepen en/of vrijwilligers. Staat jouw groep er niet tussen? Doe dan de basistraining ‘GOED omgaan met dementie’ of ‘In je buurt’. Klik hier voor de trainingen

Vrijwilligersacademie online: Fondsenwerving

Hoe vind je financiering voor jouw project? Hoe moet je een aanvraag indienen bij een fonds en welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag? De online cursus fondsenwerving helpt je op weg bij het vinden van financiering van jouw project. Of je vrijwilliger bent of penningmeester, of je actief bent bij een vrijwilligersvereniging of in je eigen buurt, iedereen wil weten hoe fondsenwerving een succes wordt.

Contact

Sandra de Kock
Algemeen coördinator
-
Ineke van Hazendonk
Consulent vrijwilligers en participatie