Home » Nieuws » Volwassenen » Verras de mantelzorger!

Verras de mantelzorger!

Verras de mantelzorger is het thema van de Week van de Mantelzorg 2018. Van maandag 5 t/m zaterdag 10 november organiseert Welzijn West Betuwe de derde editie van de Week van de Mantelzorg. Die week zal er volop aandacht worden besteed aan het thema mantelzorg.

Vooral mantelzorgers uit de toekomstige gemeente West Betuwe zullen in die week in het zonnetje gezet worden voor de zorg aan een dierbare die zij op zich nemen. Mantelzorg is iets wat je overkomt, niet iets waar je voor kiest. Dat maakt het extra bijzonder.

Wie ga jij verrassen?
Met de actie ‘Verras een mantelzorger!’ kunnen familie, vrienden, docenten en bekenden een mantelzorger in hun eigen omgeving laten verrassen via Welzijn West Betuwe met een kleine attentie. Ken je een mantelzorger die volgens jou een extra waardering verdient? Meld haar/hem dan aan voor een leuke gratis attentie tijdens de Week van de Mantelzorg!
Aanmelden kan tot 1 november 2018 via de huis-aan-huis bezorgde postkaartenactie of via deze website.

Programma
De burgemeesters van Neerijnen, Lingewaal en Geldermalsen gaan tijdens een feestelijke brunch in gesprek met mantelzorgers uit hun gemeenten. Uiteraard zitten de Mantelzorgconsulenten van Welzijn West Betuwe ook aan tafel om mee te praten over mantelzorg. Het is de aftrap van de Week van de Mantelzorg 2018. Burgemeester Harry de Vries (Neerijnen) opent de Week van de Mantelzorg dit jaar, mede namens zijn collega burgemeesters.

Verder staat er dit jaar een indrukwekkende documentaire ‘De lengte van liefde’ op het programma. Filmmaker Anna Peeters is aanwezig om na afloop met de aanwezigen in gesprek te gaan met het publiek.

Voor vrijwilligers worden er een drietal workshops gehouden met als thema’s dementie, in gesprek gaan en overbelasting.

Ondernemers in West Betuwe kunnen in de Week van de Mantelzorg een toolkit over mantelzorgvriendelijk werken verwachten. Hierin maakt Welzijn West Betuwe haar aanbod voor onder andere werkgevers kenbaar.

Dag van de Mantelzorg
De Week van de Mantelzorg wordt groots afgesloten op 10 november, landelijk bekend als de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Met het oog op de nieuwe gemeente West Betuwe organiseert Welzijn één gezamenlijke dag. Tijdens een gezellige en ontspannende rondvaart over de Linge met een uitgebreide lunch worden de mantelzorgers in het zonnetje gezet.

Ook aan vervoer is gedacht, mantelzorgers kunnen per bus worden opgehaald bij opstapplaatsen in alle 26 woonplaatsen. Bij Welzijn West Betuwe bekende mantelzorgers ontvangen persoonlijk een uitnodiging.

Kom je ook?
Alle activiteiten gedurende de Week van de Mantelzorg zijn gratis, aanmelden is wel gewenst. Dit kan op werkdagen via de website en telefonisch via 0345 57 36 88 (tussen 09.00-11.00 uur).

Meer informatie over het programma: www.weekvandemantelzorg.nl