Home » Nieuws » Senioren » Valpreventiemaand West Betuwe

Hup, op de fiets!

Bewegen en dus ook fietsen helpt om mobiel te blijven. Je blijft vitaal en voorkomt het risico op vallen. (Blijven) fietsen, draagt bij aan ‘gezond ouder worden’. In oktober en november zijn er in de gemeente West Betuwe activiteiten op het gebied van fietsen, bewegen en valpreventie voor senioren. Doe je ook mee?

Informatieworkshop ‘Met plezier blijven fietsen’ – GEANNULEERD

Wil je ook met plezier blijven fietsen? Samen met een docent van Veilig Verkeer Nederland, een plaatselijke fietswinkel en een beweegdocent organiseren we een workshop.  Je hoort meer over ‘Het nieuwe fietsen’, verkeersveiligheid, een goede fietshouding en een veilige fiets. Je kunt vragen stellen over jouw fietsvaardigheid en eventueel een e-bike uitproberen. Ook kun je meedoen aan een korte beweegworkshop.

Lees meer…

Blijf langer ‘In Balans’!

Wil je makkelijker bewegen? Ben je bang om te vallen? Wil je meer kracht en balans om te voorkomen dat je valt? Doe dan mee aan de cursus ‘In Balans’. Je krijgt voorlichting en volgt een beweegprogramma op jouw eigen niveau, onder leiding van een fysiotherapeut. Het programma is gericht op meer fitheid, beter lopen, opstaan en bewegen. De cursus bestaat uit 20 of 24 bijeenkomsten van één uur.

Lees meer over In Balans Vuren…
Lees meer over In Balans Geldermalsen…

Fietstraining; Met vertrouwen op de fiets

Ben je wel eens onzeker op de fiets? Of heb je wel eens last van instabiliteit? Dan is deze training iets voor jou! In deze fietstraining beoordelen wij hoe veilig je bent op de fiets. Door aan de slag te gaan met kracht, stabiliteit en reactievermogen werk je aan het vergroten van jouw vertrouwen op de fiets. Door speciale oefeningen verbetert je conditie zodat je vaker en langer kunt fietsen. De training bestaat uit zes bijeenkomsten van één uur.

Lees meer…

ZekerBewegen!; Een beweegprogramma voor bewust en beter bewegen

Eind oktober start een groep ZekerBewegen! In dit beweegprogramma werk je met verschillende oefeningen aan conditie, kracht en balans. Je leert hoe je veilig beweegt en ook eventueel een valt kunt opvangen. Er is ook aandacht voor veiligheid op straat en rondom huis. Bij voldoende belangstelling is er steeds een vervolgblok van 7 lessen. Wilbert Janssen (IJzervreter) en fysiotherapeute Feya de Ruiter (Fysiotherapie van Grootel) begeleiden de lessen. De training bestaat uit 7 bijeenkomsten van één uur.

Lees meer…

De valpreventiemaand is een samenwerking tussen GGD Gelderland-Zuid, Welzijn West Betuwe, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, beweegprofessionals, diëtisten, apotheek, Team Sociaal, vrijwilligers en de gemeente West Betuwe.