Vacature Sociaal Werker

Welzijn West Betuwe voert het welzijnswerk uit in de gemeente West Betuwe. Welzijn West Betuwe is een brede welzijnsorganisatie die kerngericht werkt en diverse werkvelden in huis heeft zoals mantelzorgondersteuning, ouderenwerk, ondersteuning van kwetsbare doelgroepen, vrijwilligersondersteuning en jeugdwerk. Bij alles staat betrokkenheid en aanwezigheid binnen de kernen voorop. In totaal werken er 32 medewerkers en ruim 500 vrijwilligers verdeeld over 26 kernen voor Welzijn West Betuwe.

Welzijn West Betuwe zoekt:

Een Sociaal Werker (m/v) voor minimaal 24 uur per week voor het gebied Geldermalsen/Meteren.

Omschrijving van de functie:

Welzijn West Betuwe werkt kerngericht met daarbij extra aandacht voor lokale initiatieven en organisaties. Als Sociaal Werker ben je veelvuldig aanwezig in de dorpen en kernen, je bent open en toegankelijk voor de bewoners, burgerinitiatieven, ketenpartners en samenwerkingsorganisaties. Naast het kerngericht werken is een onderdeel van de werkzaamheden het organiseren van vrijwillige hulp en het ondersteunen of toeleiden naar voorliggende voorzieningen van kwetsbare inwoners. Zo is de ondersteuning aan vluchtelingen uit de Oekraïne en de begeleiding van statushouders momenteel onderdeel van het werk.

Het doel van de functie is het bevorderen van zelfredzaamheid, burgerparticipatie en sociale samenhang. Eropaf gaan, vraaggericht werken en uitgaan van de eigen kracht van burgers zijn dan ook kernbegrippen voor jou.

 

Profiel:

Je bent flexibel en snel in staat relaties op te bouwen. Je kan goed organiseren, bent een aanpakker, hebt goed zicht op ontwikkelingen in het sociaal domein en hebt samenwerking hoog in vaandel staan. Welzijn West Betuwe is op zoek naar een Sociaal Werker die aan o.a. de volgende profielkenmerken voldoet.

Je hebt:

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • een relevante opleiding en werkervaring in welzijnswerk is een pré;
 • kennis van doelgroepen en ontwikkelingen in de maatschappij, bij voorkeur in de regio West Betuwe;
 • gevoel voor wet- en regelgeving en ontwikkelingen in het sociaal domein;
 • kennis van sociale kaart West Betuwe;
 • bij voorkeur beschik je over een lokaal netwerk of kan dit snel opbouwen;
 • een flexibele, doelgerichte en enthousiaste instelling;
 • kennis van plattelandscultuur en bij voorkeur West Betuwe.

Daarnaast ben je een echte teamspeler. Het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer zijn noodzakelijk.

Wij bieden:

 • een uitdagende en afwisselende baan met een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden binnen de CAO Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening (schaal 8);
 • leuke werksfeer in een dynamische organisatie;
 • veel vrijheid om je eigen werk te plannen en te organiseren;
 • volop mogelijkheid om je te ontwikkelen en andere werkvelden te verkennen;
 • een functie waarin je het verschil kan maken;
 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd.

Welzijn West Betuwe heeft geen onkostenvergoeding voor woon-werkverkeer, werk-werk kilometers worden vergoed à € 0,39.

Informatie en sollicitatie:

Nadere informatie over de functie kun je inwinnen bij Sandra de Kock (Algemeen Coördinator), telefoon 06 34 86 05 65 of Marco van Westerlaak (Directeur-bestuurder), telefoon 06 38 57 25 27.

Je kunt je interesse in de functie d.m.v. een cv en korte motivatie tot en met 30 juli kenbaar maken per mail op solliciteren@welzijnwestbetuwe.nl o.v.v. Sociaal Werker. Reacties zonder motivatie worden niet in behandeling genomen.