Home » Uniek Sporten

Uniek sporten

In West Betuwe streven we ernaar dat zoveel mogelijk mensen moeten kunnen sporten en bewegen. Regelmatig bewegen is gewoon belangrijk! Je wordt er niet alleen gezonder en fitter van, je voelt je vaak een stuk vrolijker en je doet nieuwe contacten op.

Uniek sporten is sporten voor iedereen met een beperking en/of voor individuen met een specifieke sportvraag. De buurtsportcoaches van Welzijn West Betuwe kunnen helpen en ondersteunen bij het vinden van een voor jou passende sport. Want iedereen kan bewegen en jij dus ook!

Bij Uniek sporten denken we niet in beperkingen maar in mogelijkheden. Competitie spelen, in groepen of toch liever alleen? Wij helpen jou om te bewegen op een voor jou passende en prettige manier. Om het kiezen wat eenvoudiger te maken, hebben we één lokaal aanspreekpunt binnen de gemeente West Betuwe die jou kan helpen met alle mogelijkheden.

Samen zoeken we naar de sport en begeleiding die echt bij jou past. Bij het aanspreekpunt kun je terecht voor alle vragen over passend sporten. Hij geeft jou graag de juiste informatie over een passend sportaanbod in de gemeente West Betuwe en omstreken, begeleid je richting aanmelding, denkt mee over oplossingen voor praktische problemen zoals vervoer en financiën en is beschikbaar voor jong en oud.

Lokaal aanspreekpunt

Het lokaal aanspreekpunt werkt sinds begin 2020 voor geheel West Betuwe en heeft nauwe contacten met de lokale verenigingen en de regionale samenwerkingsverbanden zoals Uniek Sporten. Regionaal wordt gekeken of de behoefte die aanwezig is ook beschikbaar is. Mensen met een specifieke sportvraag worden geholpen om een geschikte vorm van sport en bewegen te vinden. Daarnaast worden sportaanbieders ondersteund die een aanbod hebben of hiermee willen starten. Ook voor andere organisaties is het mogelijk om te kijken naar de sportmogelijkheden voor bijvoorbeeld een woongroep of dagbesteding.

Meer informatie:

Cynthia van de Water
Buurtsportcoach