Iedereen doet mee

Steeds meer kinderen en (jong) volwassenen die extra begeleiding nodig hebben doen mee binnen reguliere (sport) verenigingen. Begeleiders van (sport)verenigingen spelen een belangrijke rol in het met plezier laten meedoen van deze groep binnen hun vereniging. Door een (niet-zichtbare) beperking als autisme, ADHD of een lichte verstandelijke beperking kunnen deze kinderen en (jong)volwassenen ander gedrag vertonen dan je verwacht. Dat vraagt om een andere houding en deskundigheid.

In de week van de inclusie kun je deze training volgen. Met de training ‘Iedereen doet MEE’ ondersteunen we begeleiders bij hun activiteiten/sporttrainingen voor diegenen, die speciale begeleiding nodig hebben. Zij krijgen informatie over het herkennen van gedrag, dat wellicht kan wijzen op een beperking, en praktische tips over hoe hiermee om te gaan.

Inhoud van de training

We gaan aan de slag vanuit praktijkvoorbeelden die de deelnemers zelf kunnen aandragen. Waar je in de praktijk tegenaan loopt staat centraal. We gaan dieper in op de oorzaken van bijzonder gedrag en geven informatie over autisme, ADHD en lichte verstandelijke beperking. We geven tips over hoe je negatieve aandacht kunt ombouwen naar positieve. Daarbij maken we de vertaling naar het geven van sporttrainingen of het begeleiden van activiteiten. Uiteraard koppelen we dit aan de lokale situatie.

Resultaat

Na het volgen van deze training:

  • Herken je welk gedrag van een kind mogelijk met een beperking te maken heeft.
  • Heb je tips gekregen over hoe negatieve aandacht om te buigen naar positieve.
  • Heb je meer kennis over autisme, ADHD en lichte verstandelijke beperking.
  • Kun je aan de slag met praktische tips over het omgaan met kinderen met autisme en/of een lichte verstandelijke beperking tijdens hun eigen activiteit/training.

Voor wie

Voor vrijwilligers

Aantal deelnemers en duur

De training bestaat uit twee bijeenkomsten. Elke bijeenkomst duurt 2,5 uur en wordt gehouden in het Klokhuis Beesd.
Data: dinsdag 11 oktober en 1 november
Tijd: 19.15 uur
Start 19.30 – 22.00 uur

Aanmelden onder vermelding van je naam en telefoonnummer bij Cynthia van de Water.

Voor meer informatie en aanmelden:

Cynthia van de Water
Buurtsportcoach