Veel schaatsverenigingen hebben in de winter volop activiteiten, maar vallen in de zomer stil. In samenwerking met IJsclub d’n Ouwe Wiel uit Herwijnen gaat Welzijn West Betuwe basisscholen uit de gemeente langs met de skatekar: een kar vol skeelerbenodigdheden. Kinderen kunnen hierdoor kennismaken met skeeleren en zo ook in de zomer gebruikmaken van de mooie skatebanen die de gemeente te bieden heeft.

 

Skatekar

De skatekar staat vol spullen die nodig zijn voor een leuke én veilige skateles: skeelers maar ook helmen, kniebeschermers en polsbeschermers zijn van de partij. Vanuit de scholen werd er enthousiast gereageerd op het aanbod van skatelessen en ook de leerlingen doen gezellig mee.

KNSB

Welzijn West Betuwe kreeg voor het aanbieden van skatetijd een clinic van de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond. Dankzij deze training gingen de buurtsportcoaches vol zelfvertrouwen de skatelessen tegemoet.

Vallen en opstaan

In drie weken gaat Welzijn West Betuwe (bijna) alle basisscholen in de gemeente langs. In een les van ongeveer een uur leren de kinderen eerst hoe ze moeten vallen: voor sommige leerlingen is het de eerste keer dat ze op skeelers staan, en dat is best even wennen! Na wat balansoefeningen slalommen de leerlingen voorzichtig tussen de pionnen. Ieder kind traint op zijn/haar eigen niveau: hierdoor is de les leuk voor beginners, maar ook voor kinderen die thuis al regelmatig hun skeelers aantrekken. De lessen worden zeer goed ontvangen.

Meer informatie?

Ans van 't Pad - van Hoogdalem
Buurtsportcoach