Home » Senioren » Hulp aan huis

Welzijn West Betuwe biedt verschillende mogelijkheden om te zorgen dat het comfortabel wonen is in de gemeente. Voor allerlei hulpvragen zijn er vrijwilligers die thuis ondersteuning bieden. Voor mensen in een kwetsbare positie is er extra aandacht.

Opplussen

Het liefst blijven we zo lang mogen thuis wonen. Natuurlijk! Daar is fijn en vertrouwd. Dan is het wel belangrijk dat de woning voldoet en van de juiste gemakken is voorzien. Voor inwoners van 55 jaar en ouder biedt Welzijn West Betuwe gratis woonadvies. Wie een woonadvies aanvraagt, krijgt bezoek van een vrijwillige woonadviseur die samen met de bewoner bekijkt wat er nodig is om ook in de toekomst prettig te blijven wonen. Aanpassingen kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • beugels in het toilet
  • een extra trapleuning
  • het verlagen van drempels

Klussendienst

Welzijn West Betuwe beschikt over een klussendienst. Deze is bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder, mensen met een beperking en mensen met een smalle beurs. De vrijwilligers van de klussendienst ondersteunen hen bij kleine klusjes in huis als er dat moment geen familie, vrienden of kennissen kunnen helpen. Bij het type klusjes dat in aanmerking komt voor de klussendienst, kunt u denken aan het ophangen van een schilderijtje, het plaatsen van een handgreep, het vervangen van een gloeilamp of het ontstoppen van de gootsteen. De klussen worden uitgevoerd door vrijwilligers van Welzijn West Betuwe en moeten in maximaal drie uur te klaren zijn. De vrijwilligers nemen zelf het benodigde gereedschap mee.

Kosten

Het inhuren van dienst kost 5 euro en de kilometervergoeding. Dit betaalt u direct aan de vrijwilliger.

Een smakelijke maaltijd aan huis

Welzijn West Betuwe heeft een maaltijdservice aan huis. Afhankelijk van je woonplaats krijg je wekelijks het aantal gewenste koelvers maaltijden die je nog zelf warm moet maken of elke dag een warme Tafeltje Dekje maaltijd. Alle maaltijden zijn vers bereid en samengesteld volgens de richtlijnen van het Nederlands Voedingscentrum. De maaltijden worden bezorgd door vrijwilligers van Welzijn West Betuwe.

Het is mogelijk om rekening te houden met dieetwensen, geef deze wensen bij het bestellen door.

Vervoer van deur naar deur

Welzijn West Betuwe heeft vrijwilligers die jou graag met een busje van deur tot deur brengen. Het kan verschillen per kern hoe vervoer geregeld is. Neem altijd ruim de tijd in het bestellen van het vervoer, de vrijwilligers proberen zo veel mogelijk ritten te combineren. Daarom kan het soms zijn dat je een beetje vertraging hebt.

Wil je liever individueel vervoer, dan kun je beter contact opnemen met de regiotaxi.

Neem voor meer informatie kun je terecht bij Els Verweij de Geus via 0345 573688 of mail info@welzijnwestbetuwe.nl.