Home » Senioren » Hulp aan huis

Welzijn West Betuwe biedt verschillende mogelijkheden om te zorgen dat het comfortabel wonen is in de gemeente. Voor allerlei hulpvragen zijn er vrijwilligers die thuis ondersteuning bieden. Voor mensen in een kwetsbare positie is er extra aandacht.

Woon en beweegadvies

Het liefst blijven we zo lang mogen thuis wonen. Natuurlijk! Daar is fijn en vertrouwd. Dan is het wel belangrijk dat de woning voldoet en van de juiste gemakken is voorzien. Voor inwoners van 55 jaar en ouder biedt Welzijn West Betuwe gratis woon-en beweegadvies aan. Wie een woonadvies aanvraagt, krijgt bezoek van een vrijwillige woonadviseur die samen met de bewoner bekijkt wat er nodig is om ook in de toekomst prettig te blijven wonen. Een andere optie is dat de beweegadviseur langs komt en advies geeft voor een meer actief leven. Een advies kan zijn:

  • Deelname aan een beweeggroep
  • Het bezoeken van een fysiotherapeut
  • Kleine aanpassingen in huis, zoals een extra trapleuning of het verlagen van drempels
  • Hulpmiddelen aanschaffen die het bewegen comfortabeler kunnen maken.

Een smakelijke maaltijd aan huis

Welzijn West Betuwe heeft een maaltijdservice aan huis. Afhankelijk van je woonplaats krijg je wekelijks het aantal gewenste koelvers maaltijden die je nog zelf warm moet maken of elke dag een warme Tafeltje Dekje maaltijd. Alle maaltijden zijn vers bereid en samengesteld volgens de richtlijnen van het Nederlands Voedingscentrum. De maaltijden worden bezorgd door vrijwilligers van Welzijn West Betuwe.

Het is mogelijk om rekening te houden met dieetwensen, geef deze wensen bij het bestellen door.

Klussendienst

Welzijn West Betuwe heeft een klussendienst, bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder, mensen met een beperking en mensen met een smalle beurs. De vrijwilligers van de klussendienst kunnen ondersteunen bij kleine klusjes (m.u.v. tuinonderhoud) als er op dat moment geen familie, vrienden of kennissen kunnen helpen. Bij het type klusjes dat in aanmerking komt voor de klussendienst, kunt u denken aan het ophangen van een schilderijtje, het plaatsen van een handgreep, het vervangen van een gloeilamp of het ontstoppen van de gootsteen. De klussen worden uitgevoerd door vrijwilligers van Welzijn West Betuwe en moeten in maximaal drie uur te klaren zijn. De vrijwilligers nemen zelf het benodigde gereedschap mee.

Kosten

Het inhuren van dienst kost € 5,00 per uur en de kilometervergoeding van € 0,30/km. Dit betaalt u direct aan de vrijwilliger.

Voor meer informatie:

Secretaris bij stichting Liniewacht
Welzijn West Betuwe
Algemeen

Vervoer van deur naar deur

Welzijn West Betuwe beschikt over een tweetal bussen voor personenvervoer. Hiermee kunnen wij structureel of incidenteel senioren, waarvoor het niet meer mogelijk is om zelf te rijden, vervoeren naar een bestemming. Neem altijd ruim de tijd in het bestellen van het vervoer, de vrijwilligers proberen zo veel mogelijk ritten te combineren. Houd daarom rekening met extra reistijd.

Wil je liever individueel vervoer, dan kun je beter contact opnemen met de regiotaxi.

Voor meer informatie:

Els Verweij de Geus
Secretariaat